Синоптиците направиха изненадваща прогноза за зимата Преглеждания: 21938

0
5/5 - (1 vote)

България отново ще се размине с лютата зима

Синоптиците излязоха с нова и доста изненадваща прогноза за зимата.

Това каква ще бъде предстоящата зима е един от най-обсъжданите въпроси. Докато някои вещаят невиждан студ, то други са на обратното мнение.
Прогнозата на синоптиците до известна степен дава отговор на този въпрос.

Всъщност няма да сгрешим, ако кажем, че прогнозата на синоптиците е повече от обнадеждаваща, стига тя наистина да се сбъдне.
Може би е по-добре да започнем с лошата новина – краят на циганското лято е близо. Според синоптиците то ще продължи до събота, след което идва реда на снега, но пък успокояващото е, че ще е малко и то само по високите места.

България отново ще се размине с лютата зима
България отново ще се размине с лютата зима

Като цяло според прогнозата зимата в България ще е доста мека, отбелязва „Телеграф” като се позовава на информация на метеорологичните центрове.
Те вещаят, че зимата на стария континент ще бъде доста по-топла от обичайното. Очакванията са зимният сезон в страната ни да е като миналата година, но с доста по-малко валежи, уточнява климатологът доц. Георги Рачев.

Специалистът посочва, че ако зимата, която както стана ясно вече чука на вратата ни наистина е толкова мека, колкото се очаква, това ще е четвъртата такава зима в България.
Рачев посочва, че първият сняг в низините се очаква в периода 22-30 ноември. Сняг ще падне и в София, но очакванията на синоптиците са, че няма да натрупа.

До събота ще имаме възможността да се радваме на златните есенни лъчи. Макар дните да започват с мъгла и ниска слоеста облачност, следобедните часове ще са богати на слънчеви лъчи.
Прекрасното ноемврийско време продължава и днес, предоставяйки ни прекрасна възможност за разходки в планината.
Възползвайте се и се насладете на златните есенни тонове, обагрили природата, тъй като не след дълго гората ще бъде в бяла премяна.

Очакванията на синоптиците са днес температурите да достигнат стойности до 19 градуса.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.