Михаил Миков аут от БСП?

До десетина дни ще решат съдбата му
0

До десетина дни ще решат съдбата му

От „Позитано” 20 издават, че обувките на лидера на БСП – Михаил Миков вече гледат навън.

Социалистите са категорични, че искат да сменят лидера си Михаил Миков и съдбата му ще бъде решена след десет дни.
Заради тоталния крах на местните избори цялото Изпълнително бюро на партията хвърли оставките си, а до 10 дни се очаква да бъде избрано ново ръководство на БСП.

По всяка вероятност оставката на Михаил Миков ще бъде поискана още на следващото заседание на пленума.
Едва ли за някого ще бъде изненада и свикването на спешно заседание на конгреса, на който лидерът на левицата Михаил Миков да бъде сменен с нов.
Съгласно устава може да бъде назначен и временен лидер до избора на нов следващата година. Тогава столетницата ще трябва да мине през целия отчетно-изборен цикъл и да избере нов председател.

До десетина дни ще решат съдбата му
До десетина дни ще решат съдбата му

Предвид краха на местните избори обаче едва ли социалистите ще оставят Михаил Миков на този пост още една година.
На този етап Михаил Миков категорично отказва да даде отговор на въпроса дали възнамерява да се оттегли сам, подчертавайки, че ще коментира темата само пред НС на БСП.
По непотвърдена информация обаче оставката на Изпълнителното бюро на партията е само формален акт, тъй като има сериозен недостиг на кадри.

Поради тази причина се предполага, че следващата събота червените отново ще изберат същия състав.
Досегашните членове на ръководството на партията ще направят задълбочен анализ на резултатите от местния вот и най-вече на какво се дължи крахът им.
От БСП признаха в прав текст, че загубата на местния вот е повече от тежка. Михаил Миков обаче не пропуска да подчертае, че това не кореспондира с внушенията за заличаването на БСП от политическата карта на България.

То посочва, че БСП заема втора позиция в местната власт по брой гласове, но това разбира се далеч не са задоволителни резултати за столетницата.
Михаил Миков определи съчувствието на Бойко Борисов за изборния крах на БСП като неискрено, пише vsekiden.com.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.