10 тайни за полетите, които знаят само пилотите

Гласувайте за статията

10 тайни, които нито един пилот или стюардеса няма да ви каже по време на полет

Страх ли ви е да летите? В светлината на зачестилите самолетни катастрофи това е нормално. А дали, след като научите 10-те тайни, които всеки пилот или стюардеса знае, няма да се притесните още повече? Ето какво крият професионалистите по време на полет. Дребни неща, които по една или друга причина, предпочитат да не се разчуват от пътниците, пише tocka.com.mk.

1. Знаете ли, че от момента, когато маските с кислород се появят над главите имате само 15 минути кислород? Това време е достатъчно за пилота да го свали самолета на височина, на която отново би било възможно нормално дишане, така че няма място, нито причина за паника.

2. Знаете ли защо светлините при спускане през нощта се изключват? Това се прави с цел, ако възникне проблем, той да бъде бързо локализиран. А и трябва бързо да напуснете самолета.
3. Знаете ли, че гръмотевици засягат самолетите през полет въпреки че малцина го забелязват? Може би тази тайна не трябваше да ви разкриваме …

4. Интересен факт е, че тоалетната в самолета може да се отключи и отвън. Така че дори и да се заключите вътре, лесно може да се отвори вратата отвън.

5. Знаете ли, че пилотите в самолета имат допълнителна храна в случай, че има проблем с останалата част от храната? Това е така, за да се гарантира тяхното добро състояние до приземяването на самолета на безопасно място.

6. Още една от малките тайни за самолетите разкрива: Ако по време на полет се случи инцидент, голяма част от търговските самолети могат да летят само с един двигател. Утешително, нали?

7. Точно обяснение защо мобилните телефони и компютрите винаги трябва да бъде изключен по време на излитане и кацане все още няма. Официално–предизвикват смущения, но точно какви, не може да се обясни окончателно.

8. Когато на самолета му откажат и двата двигателя, той може да лети още известно време. Именно затова кацането и излитането са критични моменти по време на полета.

10 тайни за самолетите, които служителите им предпочитат да не знаете

10 тайни за самолетите, които служителите им предпочитат да не знаете

9. Водата в самолетите и не е с особено добро качество и това е една от мрачните малки тайни. Някои самолети са доста стари, на повече от 50 години, а това вече означава, че толкова стари са и резервоарите за вода, които почти никога не се почистват.

10. Въпреки че в самолетите пушенето е забранено, в тоалетните могат да се намерят пепелници. Обяснението за това е, че ако някой все пак наруши правилото и се поддаде на изкушението да запали цигара, има и сигурно място, където да я изгаси.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар