Виктория Петрова отнесе солена глоба Преглеждания: 9037

Новинарката бе глобена от СЕМ заради забранен израз
0
5/5 - (1 vote)

Новинарката бе глобена от СЕМ заради забранен израз

Чаровната водеща на Би Ти Ви новините Виктория Петрова отнесе солена глоба.

Заради произнесена обидна фраза в една от късните новинарски емисии на Би Ти Ви, Виктория Петрова бе глобена с 300 лева и мъмрене.
Солената глоба бе наложена на новинарката по решение на СЕМ заради израза „циганско лято”.

Всичко дошло от новината, че температурите в Западна Европа са се покачили до 20 градуса и са изкарали жителите на Великобритания, Франция, Португалия и Испания на плажовете.
Виктория Петрова информирала, че циганското лято ще продължи още няколко дни и така изправила косите на шефовете си и най-вече на СЕМ.

Новинарката бе глобена от СЕМ заради забранен израз
Новинарката бе глобена от СЕМ заради забранен израз

От почти една година националните телевизии имат забрана да използват думата циганин, както и прилагателното от нея, превърнало се в неразделна част от най-характерните родни идиоми – циганска баница, циганско лято и циганска работа.
Заради тези забрани водещите имат право да наричат необичайно топлото време през този сезон сиромашко лято, а добре познатата ни филия с червен пипер – бедняшка баница, а не циганска баница.

Не само водещите, а и синоптиците на националните медии са наблюдавани под лупа, за да не би да изрекат обидния израз. Подобни изказвания ще им навлекат сериозни проблеми на главата, както и доста солени глоби от СЕМ.
Смешната забрана обаче все още не била достигнала до служителите на Би Ти Ви и те „сложили” в устата на Виктория Петрова обидната фраза. Тя осъзнала грешката си едва след като вече я изрекла и било късно за поправки.

Колежки на Виктория Петрова опитват да прехвърлят вината за гафа изцяло върху нея, твърдейки, че всеки професионалист преглежда поне веднъж онова, което трябва да каже в ефир.
Очевидно чаровната новинарка си е спестила предварителния преглед на материалите и така си е навлякла солидна глоба.

По-близкото обкръжение на Виктория Петрова обаче твърдят, че през последните дни тя е била затрупана с много работа покрай изборите и поради тази причина се е доверила на редакторите, пише hotarena.net.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.