Стреляли по Алексей Петров със стари снаряди?

Гласувайте за статията

Снарядите, изстреляни по Алексей Петров, са били с изтекъл срок на годност

Алексей Петров се отърва като по чудо от покушение срещу живота му

Алексей Петров се е спасил от опита за покушение над живота му заради стари снаряди. Това издават източници от разследването, пожелали анонимност. По думите им, има голяма вероятност снарядите, изстреляни срещу бившата барета, да са с изтекъл срок на годност и заради това веществото в детонатора им да не се е взривило. Това обаче ще бъде установено със сигурност едва след като бойните глави, открити на мястото на атентата, бъдат обезвредени, разглобени и след това подложени на щателен анализ.

Опитаха да убият Алексей Петров

Опитаха да убият Алексей Петров

Има вероятност снарядите да не са се взривили, тъй като са били изстреляни от твърде близко разстояние. Според криминалистите единият от нападателите е причаквал джипа на Алексей петров в храстите и е стрелял по него от около девет метра, а другият се е спотайвал до електрическо табло на 15 метра разстояние. Което, за гранатомет, е твърде близо и заради това изстреляните снаряди са се взривили само частично, научиха от vsekiden.com.

Бойните глави, които всъщност нанасят най-големи поражения, са останали цели и това е спасило живота на бизнесмена. Най-вероятно пишман килърите не са били наясно с начина, по който действат подобни снаряди и детонатори.

След като не успели да убият Петров, двамата нападатели избягали от местопрестъплението с червен на цвят Опел Астра, който по-рано днес беше открит в една от близките улички, напълно непокътнат. Появи се информация, че в него са открити две маски за Хелоуин, които най-вероятно са носени от нападателите, но това така и не беше потвърдено.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар