НАСА с уникална снимка: Откриха ръката на Бог!

НАСА с уникална снимка: Откриха ръката на Бог!
3.67 (73.33%) 3 votes

НАСА със сензационно разкритие, откриха ръката на Бог

Космическа мъгла във формата на ръка се е формирала след взрив на звезда, т.е. свръхнова, а снимките на НАСА обиколиха света. Някои вярващи пък изтълкуваха уникалното явление като „истинско доказателство за съществуването на Бог“.

Телескопът на НАСА NuSTAR преди известно време е заснел част от областв космоса, около пулсар PSR B1509-58 и по този начин успя да запише невероятна гледка — „Божията ръка“.

Смята се, че частиците, които формират тази космическа мъгла във формата на ръка са останки от свръхнова. Мъглата, която е останала зад звездата в пространството ще се разсейва още най-малко 175 светлинни години, а от Земята е отдалечена само 17 000 светлинни години.

„Новият видеоклип показва пулсар с мъгла, която е останала след взрива на звездата. Пулсар PSR B1509-58 се завърта седем пъти в секунда и разнася вятър от частици и останки, които са останали след взрива на звездата. А като имате предвид, че тези частици са в контакт с околните магнитни полета, става ясно, защо се образуват x-лъчи във формата на ръка“, обяснява Фиона Харисън от Калифорнийския технологичен институт. Хойгун Ан от университета Макгийл в Монреал обаче казва, че не са сигурни дали формата на ръка е просто оптична илюзия.

„От NuSTAR ръката изглежда повече като длан, което дава някакви следи“, казва тя, цитирана от британския Express. Червената маса изтичаща от „пръстите“ е специален обект, наречен RCW 89. От друга страна, някои религиозни интернет страници приеха новата снимка на НАСА, като доказателство за „съществуването на Бог“. „Тази картина показва, че Бог е навсякъде в Космоса. Може би иска по този начин и на нас да ни покаже, че е винаги тук“, пише потребител на един религиозен блог.

НАСА с уникално откритие: Намериха Бог?

НАСА с уникално откритие: Намериха Бог?

От НАСА все още не са коментирали теориите за Божията ръка официално, но източници от агенцията признават, че подобно название на явлението не е чуждо дори за самите тях.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар