Пустинята Атакама оживя: Уникални снимки

Гласувайте за статията

Розов килим в пустинята Атакама в Чили, цъфнаха цветя там

Пустинята Атакама в Чили оживя. Истински червено-лилав килим покри най-сухото място на планетата и превърна мястото в истинско райско кътче. Буквално за часове, туристи и местни обитатели, имаха възможност да видят колко е ослепителна природата и какви красиви творения създава.

Дори на най-сухите места в света.

Пустинята Атакама се счита за най-сухата в света, но дори и привидно пустата страна може да се превърне в магично кътче, благодарение на различни обстоятелства.

Ако тук се случат силни дъждове през октомври и ноември, цветята, които зимуват между пукнатините, изведнъж просто „оживяват“.

Тази година се случи точно това, така че повече от 20 000 туристи се очаква да посетят розовия оазис на пустинята. А първите снимки от уникалното явление вече се появиха в световната мрежа и будят всеобщ възторг.

Мнозина смятат, че е истинско чудо, как части от пустинята Атакама в Чили – едно от най-сухите места на земята, сега изглежда като райска градина, след като цъфнаха прекрасните розови цветя след обилните валежи.

Дъждовете бяха първите в пустинята след няколко години на изключителна суша. Дори някои номадски племена, които живееха в тези райони, ги напуснаха, тъй като не могат да се справят с непосилната горещина и липсата дори на най-малките източници на вода и растения тук. След като заваля дъжд, всичко се преобрази за секунди. В някои райони дъждът валя повече от 12 часа, а количеството е колкото вали общо за седем години. И превърнаха пустинята в истинско райско кътче.

Доказателство за това са тези снимки, направени след падналото значително количество дъжд.
Благодарение на дъждовете, тази година се е случило пустинята два пъти да цъфти, обагряйки всичко в розово, което представлява истинска изненада, пише Bored Panda.

Пустинята Атакама направо оживя

Пустинята Атакама направо оживя

Преди няколко дни ви показахме тримесечния рай в пустинята в Оман, който няколко седмици я превръща в джунгла, благодарение на дъждовния сезон. Подобно нещо сега туристите откриват и в пустинята Атакама. И това, ако не е чудо…

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар