Джеймс Бонд предизвика сензация на екран, но какви са истинските агенти в животаДжеймс Бонд

и Даниел Крейг предизвикаха фурор с премиерата на новия филм от поредицата „Спектър“. И въпреки вълнуващите приключения, показани на големия екран, по-любопитно е какво се случва с агент 007 в живота. Двама тайни агенти от MI6 излизат от сенките и разкриват подробности от работата и живота си. А дали наистина в работата си имат срещат толкова предизвикателства, колкото филмовия им колега? Вижте сами.

Джеймс Бонд не е само роля в киното

"Не би било нормално цял живот да мълчим за това, което правим. Винаги казваме по нещо на близките, родителите или партньорките си. Можем да им кажем къде работим, но не можем да говорим за оперативна информация и детайли, които по някакъв начин може застрашават мисията", казва един от агентите. Журналистът на ВВС Франк Гарднър е успял да направи интервю с двама агенти на "MI6" и да покаже как наистина изглежда животът на тайните агенти. Те разказват собствените си истории, но под псевдоним. Камил, агент през 30-те години, и Кристи, агент в 40-те години, за първи път говорят за работата си. "Всички сме дошли от различни области и служби, когато сме започнали да работим в" MI6". Знаехме, че ще живеем живот, в който няма да можем да разговаряме с близките си за това, което правим. Повечето агенти разполагат с "димна завеса за работа" и крият истината през по-голямата част от живота си. По-голямата част от работата е свързана със сигурността на страната, а ние работим пряко с най-висшите органи на властта."

Живот в сянка

"Агентите от години преследват рискове и опасни личности, така че първото нещо, което правим, когато постъпваме на служба е проучване и четене на документацията за всички потенциално опасни хора и организации", казва Камил. "Най-важното е безопасно да се доберем до опасни личности или организации, без да заподозрат, че работим за "MI6". Хората, които шпионираме често се сближават с агентите и ни издават информация, която ни е необходима", допълва още Кристи. Разбира се, агентите не могат всичко и винаги да запазят за себе си, така че Гарднър ги разпитва споделят ли с някого. "Не би било нормално цял живот да мълчим за това, което правим. Винаги казваме по нещо на близките, родителите или партньорките си. Можем да им кажем къде работим, но не можем да коментираме оперативна информация и детайли, които по някакъв начин могат да застрашат мисията", казал Камил, която е истински Джеймс Бонд в живота. [caption id="attachment_461097" align="aligncenter" width="566"]Истинския живот на Джеймс Бонд Истинския живот на Джеймс Бонд[/caption]

На ръба на закона

Гарднър се поинтересувал дали MI6 работи законно, защото има много доказателства за техните незаконни дейности. "Всичко, което правим, е в съответствие със законите на Великобритания", е била кратка и ясна Кристи по въпроса.