Янаки Стоилов: Дописваха протоколите за изборите в „Арена Армеец“

Янаки Стоилов проговори за изборите и мълчанието на БСП сн. Булфото
0

Янаки Стоилов проговори за скандалите с изборите, БСП отказа преконференция

Янаки Стоилов проговори за скандалните с изборите. Той заяви, че ЦИК не са обявили нито каква е ситуацията с изборната активност, нито колко са гласували в края на изборния ден.

В ефира на Би Ти Ви, Стоилов заяви още, че имало сериозни проблеми и с протоколите. „В преписите на протоколите изобщо нямаше фигуриращи кандидати. Липсваха имена на представители от БСП, на други партии. Налагаше се в „Арена Армеец“ да ги добавят хората, които носеха протоколите“,

Скандалите с протоколите не са единствените, които от партията регистрират. Според тях е имало огромни пропуски и по време на самото гласуване, затова са отказали де появят на пресконференцията

Янаки Стоилов допълни още, че не смята партията си за загубила или разделена. „Имаме успехи в над 20 общини, на балотаж сме в половината областни градове. Ние сме алтернатива на сегашното управление, просто хората все още не ни разпознават като такава“, допълни още Стоилов.

По думите му, партията ще даде оценка за това дали са се провалили, след като минат и вторите избори. И тогава според тях ще може обективно да се съди, кой е печеливш и кой губещ.

Междувременно обаче се заговори за хегемония на ГЕРБ, която успя да събере едва около 40 % от общия избирателен вот. Още вчера обаче бе обявено, че самата кампания е минала вяло и с усещането, че изборът е предрешен и само и единствено тази партия ще спечели, което е демотивирало голяма част от избирателите.

Янаки Стоилов проговори за изборите и мълчанието на БСП сн. Булфото
Янаки Стоилов проговори за изборите и мълчанието на БСП сн. Булфото

Сред анализаторите пред националните трибуни се заговори, че партията на Борисов започна да налага еднопартиен модел на управление, при който хората гласуват, но всъщност не избират никого. На същото мнение е и Янаки Стоилов, който заяви, че изборния процес е бил доста хаотичен, което от друга страна стана повод коментатори в мрежата да повдигнат въпроса с неговата легитимност.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.