Вежди Рашидов преживява най-драматичните мигове от своя живот

Вежди Рашидов преминава през изключително труден период. Културният министър трябва да преодолее поредното тежко изпитание. Животът му нанесе неочакван удар. В момента той се бори за живота си в една от най-известните немски клиники.

В началото на седмицата той е постъпил в болничното заведение, където са му били направени пълни изследвания. Наложило се е министърът да бъде опериран, научи "Галерия".

Хирургическата интервенция е била извършена от хирурга, известен в цял свят като един от най-добрите специалисти по проблеми с гърлото - Ханс Барбом. В клиниката в немската столица, в която в момента се намира културният министър, работи и известният български хирург Нарцис Тетовски.

Неговият колега професор Бербом е известен с това, че е извършвал едни от най-трудните операции в лекарската практика, които са завършвали с обнадеждаващи резултати, въпреки негативните показатели за това.

Немският специалист, който е светило в областта на хирургията, буквално прави чудеса. Все още от министерството не са изнесли информация за състоянието на министъра и причината за спешната операция. Не е ясно дали тя е била планирана или се е наложило да бъде опериран след резултатите от направените му изследвания в престижната немска клиника "Вайсензее".

[caption id="attachment_460608" align="alignright" width="300"]Вежди Рашидов Вежди Рашидов претърпя операция[/caption]

Не е ясно и кога Вежди Рашидов ще бъде изписан и ще се прибере в България. Последните няколко дни преди да замине за Германия, той прекарал в компанията на най-добрите си приятели в любимия му ресторант на столичния хотел "Анел", пише "Всеки ден", цитирайки изданието.

Наскоро от Германия се завърна и Мая Манолова. Настоящият омбудсман лекува рак в престижна немска клиника. Тя прекара почти цяло лято там. Мая Манолова се прибра у нас в началото на този месец, малко преди да встъпи в длъжност.

Според информацията, разпространена в медиите, състоянието й е стабилно и лечението е дало положителни резултати.