Ще ни разрешат ли да задържим бетонните гаражни клетки?

Ще ни разрешат ли да задържим бетонните гаражни клетки?
4 (80%) 2 votes

Скъпи приятели, както вече обещах, ще споделям с Вас съществуващи проблеми в София, за които аз предлагам приемливи решения.

Днес ще говорим за бетонните гаражни клетки.

По информация от Главния архитект на София г-н Петър Диков този вид клетки на територията на Столицата са близо 10 000. Вероятно може и да са повече.

Тези клетки в повечето случаи са разположени на общински терени и съгласно действащия ЗУТ са незаконни. Собствениците им обаче смятат, че по времето когато са ги закупували и монтирали те са били законни и са готови да водят битки с Общината за тяхното запазване.
Следователно Общината иска да ги премахне,а собствениците им всячески ще се противопоставят на това, т.е. ще има конфликти!

Аз в своите намерения бих предложил да се направи следното:

Милен Стоев, кандидат от РБ за София.

За подробности относно кандидатурата на Милен Стоев – кликни върху снимката!

1. Всички бетонни гаражни клетки, които са разположени на общински терени вместо да се премахват насилствено, просто да се закопаят в земята, разбира се там, където терена позволява.

Закопавайки ги в земята, допълнително ще се изградят шлюзове пред входовете им под земята, през които да могат автомобилите да влизат и да излизат подобно но тунел.

По този начин терените, които остават вече празни над гаражите, ще може да се използват за други цели – примерно за изграждане на детски и спортни площадки, градинки, търговски обекти и други.

2.Разходите, необходими за насилственото преместване на тези гаражни клетки ще покрият разходите за изкопаване на дупките, в които да се положат клетките, така и за тяхната хидроизолация и за изграждането на шлюзовете за вход и изход.

Естествено ако има недостиг на средства, собствениците на тези клетки тъй като имат пряк интерес може да участват със собствени средства и по този начин да имат правото да запазят собствеността си.

Така или иначе общината ще харчи средства за преместването на клетките и за тяхното унищожаване, защо да не ги насочи към едно такова приемливо и за двете страни решение, а и по този начин съм сигурен, че ще се избегнат конфликтите.

Разбира се този проект може да се реализира само след неговото съгласуване пред съответните инстанции и узаконяването му според изискванията на действащия ЗУТ.

По идеи на Милен Стоев – кандидат за общински съветник за София град, район Красно Село, издигнат от Реформаторски блок

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар