САЩ и Русия се разбраха за Сирия

Гласувайте за статията

САЩ и Русия се разбраха за Сирия

САЩ и Русия най-накрая се разбраха за Сирия. Двете страни сключиха споразумение, което да избегне възможни сблъсъци на военните им самолети.

Документът има за цел да предотврати сблъсъка на американски и руски самолети помежду им, както и с всички останали, които извършват бомбардировки в Сирия

САЩ и Русия подписаха меморандума за разбирателство, около сигурност във въздушното пространство над Сирия тези дни, съобщава още Пентагонът.

Говорителят на министерството на отбраната заяви, че с него се отваря възможност за комуникация на терен, което означава, че руски и американски войници могат да си сътрудничат на място, в случай на необходимост, ако има проблеми с комуникацията между ръководния щаб и оперативните военни на терен.

Длъжностни лица от Пентагона подчертаха, че новите правила важат само и единствено за конкретното споразумение за взаимопомощ и ненападение между двете страни. Също така бе обявено, че те не са част от по-широко съглашение, което да помогне на САЩ и Русия, да постигнат съгласие относно вижданията си за Сирия.

Споразумението се отнася основно за предотвратяване на сблъсък на американски и руски самолети над Сирия, където в момента двете страни провеждат въздушни нападения.

Представител на „Гласът на Америка“ заяви още, че меморандума за разбирателство ще включва и радиочестота за комуникация и други мерки за сигурност с цел „професионално“ да се сподели небето над Сирия.

САЩ и Русия се разбраха за Сирия

САЩ и Русия се разбраха за Сирия

Според официалните лица, детайлите от документа за сигурност във въздушното пространство над Сирия са оставили възможност и за допълнителни преговори между двете страни по въпроса. Както е известно, президентите на САЩ и Русия са в противоречие относно режима на Башар Асад. Руският президент продължава да подкрепя режима на Асад и дори се съгласи да организира въздушни нападения по цели на Ислямска държава в Сирия, сключвайки пакт с някои от страните от Персийския залив.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар