Ахмет Давутоглу: Три милиарда евро и ще държим мигрантите извън Европа

Гласувайте за статията

Ахмет Давутоглу иска три милиарда, за да държи бежанците извън Европа

Ахмет Давутоглу иска три милиарда евро, за да задържи бежанците извън Европа. Турският премиер обяви, че това е минималната сума, от която Турция се нуждае, за да държи бежанците далеч от ЕС.

В изказване за турската телевизия „Ал Хабер“, турския премиер съобщи исканията на страната си. За да помогнат на бежанците в Турция и да ги задържат далеч от Европа, сумата е 3 милиарда евро.

„Това е помощта, която ние изчисляваме за първата фаза само. В бъдеще сумата ще трябва всяка година отново да се преизчислява, в зависимост от развитието на ситуацията. Смятаме, че тези средства не трябва да идват от вече създадените фондове. Това трябва да бъде нов и специален фонд за финансиране на проблема с бежанците“, добави още той. Официално, искането на ЕС е да помогне на Турция да се справи с притока от сирийски бежанци. Всъщност обаче, целта на занятието е, Турция да задържи мигрантите на своя територия, за което и страните от Европа са готови да платят каквато и да е сума.

Давутоглу също така заяви, че вчера е имал изключително положителни и конструктивни разговори с германския канцлер Ангела Меркел. Той обяви още, че двете страни планират тясно сътрудничество, което да помогне за по-бързото решение на кризата.

„С Германия заедно ще се занимаваме с бежанския проблем. Ситуацията е такава, че мигрантите, които от наша територия се опитват да прехвърлят предимно в Гърция, отказват да останат в Атина, а искат да продължат напред към Германия. Всички тези европейски страни всъщност са само коридор за бежанците на път за Германия, каза той.

Премиерът Ахмет Давутоглу обаче заяви още, че това е само временно решение на проблема. Бившият турски президент допълни, че Турция не може да задържи до безкрайност бежанците на територията на страната.

Турция иска 3 милиарда, за да държи бежанците извън ЕС

Турция иска 3 милиарда, за да държи бежанците извън ЕС

Междувременно стана ясно, че Русия е засилила атаките над Ислямска държава. Властите продължават с масираните удари и дори смятат да засилят натиска върху организацията. Чиито пипала се разпространиха из Европа.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар