Руснаци свалили пътническия Боинг над Украйна?

Гласувайте за статията

Пътническият Боинг, свален над Украйна през юли миналата година, е бил обстрелван от проруски опълченци

Руснаци са изтреляли фаталната ракета, свалила малайзийския Боинг над Донбас

Руснаци са свалили пътническият Боинг над Украйна през юли миналата година. Това обяви по-рано днес Тибе Юстра, председател на Съвета по безопасността на транспорта на Холандия. По време на изявлението си пред Парламента на страната Юстра категорично обяви, че малайзийският самолет е бил свален с ракета Бук, която е била изстреляна от територия , контролирана от проруски активисти.

БоингМакар границите в спорния регион да са доста размити, заради постоянните междуособици, специалистът е категоричен, че местността, от която е била изстреляна ракетата, е контролирана от силите, подкрепящи Русия в конфликта.

Изявлението му идва в разрез с първото му по-рано днес, когато той обяви, че територията, от която е дошла ракетата, се казва град Снежний. В същото време от руския концерн Алмаз Алтай обявиха, че районът е в близост до село Зарощенское.

Тогава обаче Юстра отказа да назове кой е изстрелял фаталната ракета, предават от БЛИЦ. След направените анализи експертите доказаха, че фаталната ракета е руско производство, а районът, от който е изстреляна, е с площ 320 квадратни километра.

Ракетата се е взривила извън самолета, точно до пилотската кабина, от лявата й страна. Но пораженията, нанесени от нея, са били фатални и са свалили летателната машина, причинявайки смъртта на всички пътници на борда.

В доклада на холандските експерти е отправен упрек към Украйна, че не е реагирала навреме и не е затворила въздушното си пространство за полети на гражданската авиация. Което щеше да предотврати трагедията.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Руснаци свалили пътническия Боинг над Украйна?”

  1. Маринус ван дер Любе

    окт. 14. 2015

    Тц! Тези ракети (БУК) са ОТДАВНА снети от въоръжение при руснацита. За разлика от това Украѝна наследи цял арсенал от тях и системата е използвана от диверсанти на „Десен сектор“ за злепоставяне на проруските опълченци и провокиране на репресивни мерки спрямо РФ. Този подход не е от вчера – спомнете си подпалването на Райхстага „уж“ от комунистите, взривяването на СТЦ в Ню Йорк, etc. 😉

Добавете коментар