Ротшилд, Рокфелер и Порше или кой дърпа конците на световната икономика

Който държи парите, държи и световната икономика. Ротшилд, Рокфелер и Порше са само част от затворения кръг на световни магнати, които дърпат конците в свободния свят. И противно на убежденията, че светът се управлява от Владимир Путин и Барак Обама, сивите кардинали не спят и всъщност използват всички държавни лостове, за да насочват световната политика, съобразно собствените си интереси. Ето как го правят:

Ротшилд и цената на златото

Вероятно и сами знаете, че световната цена на златото се определя ежедневно. А семейството, което диктува тази цена е Ротшилд. Освен че притежават собствен минен гигант Rio Tinto, тук са Glencore и RIT Capital Partners като водещите инвестиционни фондове в света. Това семейство от Хесен — Касел, успя да сформира първият голям международен банков бизнес, който го наследиха петте синове на Майер Амшел Ротшилд. Богатството на Ротшилд за първи път се споменава още през 18-ти век, а влиянието им значително се увеличава, когато финансират британската война срещу Наполеон. Потомците от това семейство принадлежат към благородническия кръг на Великобритания (по искане на кралица Виктория) и Австрия (откъдето носят наследствената титла барон от Хабсбургската монархия). През 19-ти век, когато са в своя апогей, семейство Ротшилд притежават най-голямото състояние познато в съвременната световна история. Семейното съкровище драстично намалява, а днес те далеч не са толкова могъщи, колкото преди два века, но въпреки това контролират немалка част от световната икономика. Тук са включени финансите, минното дело, енергетиката, лозарство и винопроизводство и дори благотворителните организации. Покрай благотворителността на семейството, на тях им се приписва и най-високата позиция в световната йерархия на илюминатите.

Порше и колите на народа

Porsche със сигурност е една от мечтите на любителите на спортните автомобили, а Volkswagen е популярен като кола на широките народни маси, които ценят качеството на достъпна цена. Това, което мнозина не знаят, е, че Volkswagen е дъщерна компания на Porsche. Настоящият шеф на Porsche носи името Фердинанд Горко и е внук на създателя на тези супер коли. Съпругата му, от друга страна, контролира Volkswagen и така тази мултинационална компания всъщност е под контрола на само едно семейство.

Рокфелер и монопола на световната търговия

Династията Рокфелер е банково аристократично семейство основано от Джон Д. Рокфелер (1839-1937) и неговия брат Уилям Рокфелер (1841-1922).  Двамата германци са най-големите частни предприемачи в петролния бизнес в края на 19-ти и началото на 20-ти век, най-вече с компанията Standard Oil Company. [caption id="attachment_459790" align="aligncenter" width="586"]Ротшилд, Рокфелер и Порше- тайните лидери на света Ротшилд, Рокфелер и Порше- тайните лидери на света[/caption] Те създават една от най-мощните корпорации в САЩ и успешно се интегрират в световния банков сектор. Техният прародител, Йохан Петер Рокфелер, се премества в Северна Америка през 1723-ата година от Германия, но истинска мощ фамилията добива в началото на 20-ти век. Участват в множество граждански инициативи — строежа на Световния търговски център, Рокфелер център, Линкълн център, One Chase Manhattan Plazа  и други. Техния контрол върху цялата индустрия е толкова голям, че приемането на антитръстовия закон бе наложено, само за да се „разбие“ монопола, който имаха върху бизнеса в Америка. Дори и днес обаче тяхното влияние може да се усети чрез JPMorgan Chase.  Смятат се за членове на ордена на илюминатите и клуба на Билдерберг.