Цветан Василев се приготвя да ограби за втори път КТБ

Цветан Василев подготвя втори грандиозен удар. Злополучният банкер, който в момента очаква естрадацията си от Сърбия у нас, планира повторен обир на КТБ. Това стана ясно от поредния му спасителен план, който той сподели пред Люба Кулезич.

Зад предложението му стои намерението му да прибере и малкото от останалия капитал на баката. Той предположи активите на финансовата компания да бъдат използвани за откупуването на дяловете на компании, собственост на подставените му лица.

Напомняме ви, че той се е сдобил с тези компании отново благодарение на КТБ. Чрез финансиране от банката  и подставени лица банкерът се с сдобил с компаниите, които сега предлага да бъдат откупени с останалия капитал на трезора. Това са общо 71 кухи фирми, които са част от пирамидата му. Седем от тях имат един и същ адрес на седалище в столицата. Голяма част от тях е с персонал от един човек.

Сред "собствениците" на тези фирми са шофьорът на банкера и още много хора, работещи за него.

[caption id="attachment_459595" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Цветан Василев иска да ограби КТБ още един път[/caption]

Всички тези имат кредити на стойност 3,8 милиарда лева. Допълнително за тях са отпуснати като банкови гаранции 280 лева лева. Във вид на ипотека те са били обезпечени с общо 426, 5 милиона лева, които също са излезли от трезора.

Активите с най-висока, чиято покупка е била финансирана от КТБ, са тези на "Петрол", чиято стойност възлиза на 400 милиона лева. В аферата за петролната компания злополучният банкер не е действал сам, а в комбина с Гриша Ганчев.

Аналогичен е и случаят с "Дунарит", при който злополучният финансист е действал в комбина с Едоардо Миролио.

За пореден път пред Люба Кулезич, банкерът беглец изтъкна, че случилото се в КТБ е лошо стечение на обстоятелствата, за което вина имат зложелателите на Цветан Василев.