Николас Мадуро: Ще приемем 20 000 сирийци във Венецуела

Николас Мадуро: Ще приемем 20 000 сирийци във Венецуела
5 (100%) 1 vote

Латинска Америка се отвори за бежанците, Николас Мадуро приема сирийци

Николас Мадуро обяви, че е готов да помогне на сирийските бежанци, които бягат от Европа и Близкия изток. Лидерът на Венецуела заяви, че не само стария свят, но и нови e засегнат от трагедията, обхванала Сирия и Африка. В същото време страните от Латинска Америка са готови да окажат помощ. И да предоставят убежище на бежанците, доколкото е във възможностите им.

Държавите от Латинска Америка също са засегнати от бежанския вълна, а изключение прави само Коста Рика, където според президента на страната, бежанците няма да се чувстват добре, поради факта, че между двете страни има редица различия – социални, културни и религиозни.

Стотици сирийци обаче са намерили покрив в Аржентина и Чили, а в Мексико се правят стъпки за проекта „Хабеша“ – гражданска инициатива за безплатно обучение на 30 сирийски студенти в университети в страната. 31 000 граждани на Мексико са поискали в подписка до президента Енрике Пеня, Мексико да осигури подслон за хилядите бежанци, останали без дом, които са влезли на територията на страната.

„Искам 20 000 сирийци да дойдат във Венецуела и да работят с нас рамо до рамо за своето развитие“. Това пък е заявил президентът на Венецуела Николас Мадуро. Въпреки икономическата криза, в която се намира страната, Каракас е готов да предостави свои ресурси и територии за бежанците и да им помогне да намерят свой нов дом.

Уругвай също са изпратили своя делегация в Близкия изток, която на място е избрала 44 сирийци, на които предложила приют и подкрепа, макар, че след съвсем кратко време самите бежанци са поискали да се върнат в Ливан. Според мигрантите, живота в Уругвай е прекалено скъп и заплатите им не стигат за изхранването на многодетните семейства, затова предпочели да се върнат обратно.

Николас Мадуро приема 20 000 сирийци във Венецуела

Николас Мадуро приема 20 000 сирийци във Венецуела

Статистиката до момента показва, че бежанската вълна достигнала до бреговете на Латинска Америка е над 6 000 души, като само в Бразилия убежище са потърсили близо 2 000 мигранти

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар