Бунтове в Англия срещу ЕС: Излиза ли Лондон от съюза?

Бунтове в Англия срещу ЕС: Излиза ли Лондон от съюза?
5 (100%) 1 vote

Кампания за излизане от ЕС в Англия, ще напусне ли съюза

Трима от най-големите политически поддръжници в Англия ще финансират нова кампания за излизането на страната от ЕС, която трябва да даде началото си днес.

Питър Крюдас, който даде на торите над 1,2 милиона лири (1,6 млн. евро) ще се присъедини към най-големият индивидуален спонсор на лейбъристката партия Джон Милс и Стюърт Уилър, който спонсорира антиевропейската партия, като благодетели на многопартийната кампания „Гласувай за напускане“ (Vote Leave), пише британският вестник. „Индипендънт“.

Общото състояние на бизнесмените е оценен на над 1 млрд лири(1,3 млрд. евро), а тримата до сега дарили за политически каузи общо 3 млн. паунда. Източници от екипа на кампанията съобщават пред изданието, че очакват да съберат най-малко 13 млн. лири (около 18 милиона евро) за своята кауза.

Това е повече от разрешените от закона минимуми от 7 милиона паунда, които могат да бъдат изразходвани в периода на официалната предизборна кампания.

Но практически тримата дарители няма да водят предизборна кампания, а ще се борят за излизане на Англия от ЕС.

Началото на втората антиевропейска кампания във Великобритания настъпва в момент на повишена загриженост в лагера на проевропейските защитници, които са изправени пред все по-трудната задача да убедят нерешителните британци да подкрепят оставането на страната в ЕС.

Според проучване от миналия месец, кампанията за оставането в Съюза води само с 3% пред антиевропейската инициатива. В същото време друго проучване показа, че за нерешимите избиратели, тенденцията много повече отива към идеята за излизане от ЕС.

Англия отново изправи на нокти ЕС - ще напусне ли Европа?

Англия отново изправи на нокти ЕС – ще напусне ли Европа?

Данните от последното проучване на агенция ICM за кампанията „Гласувай за напускане“, публикувано днес, показва, че 54% от британците искат излизане от ЕС или просто не искат да се съобразяват с последните решения на Съюза, но ще гласуват за оставането на Англия в него поради опасения от промяната в стандарта на живот.

За разлика от първата кампания за излизане от ЕС, сегашната, освен подкрепата на депутати от Лейбъристката и Консервативната партия, има и тази на евроскептиците,. „Всички проучвания, с които разполагаме, показват, че хората са настроени срещу имиграцията и със сигурност ще гласуват за излизане от ЕС“, заяви източник от кампанията.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар