Царичина – база на извънземни, гробница на първия човек, или съкровищница

Какво крие дупката край Царичина? Вече повече от 25 години мнозина си задават този въпрос. Причина за това е фактът, че около селото се носят всякакви мистерии. След военната операция отпреди четвърт век, която бе прекратена заради обвинения в източване на средства, се родиха десетки митове. Ето и най-големите от тях.

Царичина– център на извънземните

За това свидетелства и разказ на 27-годишен контактьор, който твърди, че преди години е осъществил контакт с извънземните. Става въпрос за Руслан Селенов, който случайно се свързва с извънземния разум. След като прекарва една нощ в местността, той получава конкретни послания за 4 живи извънземни същества, които управляват енергийни тунели, достигащи чак до Витоша. Самият той започва да пише странни йероглифи, след като една нощ нощува в местността край Царичина. Оттогава изписва тетрадки със странни йероглифи, които квантовия физик Ивомир успява да преведе и които според двамата доказват, че там има погребани извънземни.

Царичина и вълшебните кристали–теорията на Петър Дънов

Този мит стана истински хит миналата година. Твърдеше се, че Петър Дънов и Ванга са забранили да се копае в дупката край Царичина, защото вътре има кристал, който пази България от бедствия. Учителят дори заявил на учениците си, че под Царичина е лаборатория, в която се съхранява радиоактивен кристал. „Лъчението му ще убие всяко живо същество. Никой не може да стигне до него“, твърдял още той. [caption id="attachment_459447" align="aligncenter" width="595"]Феноменът Царичина - мит или истина? Феноменът Царичина - мит или истина?[/caption]

Царичина, Ванга и първия човек

„Не е ни мъж, ни жена, а жута маймуна“. Това казва Ванга, когато отиват при нея през 1990 година военни по проекта, за да я разпитат за подробности около тайнственото същество в Царичина. Пророчицата още два пъти се среща с военните, пише в дневниците си Слава Севрюкова. По думите й пророчицата се карала сериозно с ръководителите на операцията. „Какво ще правите с онова същество? Отвори ли се капа, може от въздуха да се съживи. Какво ще правите, питам, когато се пробуди и проговори“, казала им още пророчицата. Друг мит твърди, че тя е предупредила, че има колона със символи в тунел под дупката и там се пазят останките на първия човек. Дали това е истина и крие ли се наистина нещо в дупката край Царичина, можем само да предполагаме.