Гугъл си отива! (Кой е наследникът на най-големия интернет гигант?)

Гласувайте за статията

Гугъл си отива, ражда се нов интернет гигант

Гугъл си отива. Най-големия интернет гигант в света се оттегля, за да отстъпи място на наследника си — Alphabet. Голямата изненада бе през август тази година, когато дружеството обяви плановете за създаване на нова холдингова компания, която да се грижи за инвестициите, развитието и планирането на бъдещото развитие на Гугъл и да обедини всички начинания на корпорацията под една шапка.

Компанията вече пусна първите акции на фондовата борса, а освен това се кани скоро да изненада потребителите с нови, още по-големи изненади. Интернет гигантът дори има нов лозунг.  По-рано Google използваше лозунга „Не бъди зъл“ (Don`t be evil), но за Alphabet остава идеологията, както и слогана „Постъпвайте правилно“ (Do the right thing).

Новата компания тези дни успя да изненада и бизнес инвеститорите със сайта и домейна, който получи. Международните бизнес издания излязоха с новината, че Гугъл е купил цялата азбука. Новият сайт на компанията се помещава на адрес — ABC.xyz, а по-рано тази седмица е бил купен и адресът abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com

„Разбрахме, че в abc.xyz липсват няколко букви, а се опитваме да бъдем принципни“ — заяви представител на компанията за Business Insider. Шеговит или не, коментарът разсея съмненията относно решителността на Гугъл да постави основите на новата холдингова компания с нестандартен адрес и в същото време да си гарантира сигурност.

Анализатори коментират, че Гугъл вече започва нова ера, отбелязвайки досега големи успехи със своите милион фирми.  Компанията — наследник на Гугъл  – Alphabet – отсега-нататък ще обедини всичко, което досега представляваше Гугъл като компания, включително и търсачката и името на компанията.

Анализаторите са единодушни, че това е краят на една ера, през която Гугъл направиха множество технологични иновации и напълно промениха начина на живот на съвременния човек.

Гугъл си отива, става Alphabet

Гугъл си отива, става Alphabet

От днес вече нищо няма да бъде същото, Alphabet вече е „алфа и омега“ в полето за търсене, остава само въпроса дали името на търсачката ще остане същото или ще се промени.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар