Владимир Путин на 63! Ето как празнува

Гласувайте за статията

Руския президент Владимир Путин играе хокеен мач на рождения си ден

В последните месеци във фокуса на общественото внимание е Владимир Путин. И дори рождения ден на президента не остана без внимание.

Любопитните относно програмата на президента бяха обстойно запознати с нея. Оказа се, че 63-тия си рожден ден руския президент ще посрещне по американски — с игра на хокей.

„Путин ще играе хокей със своите стари познати, познати хокейни ветерани и с участниците на Нощната хокейна лига, чийто сезон започва утре“, заяви говорителят на Путин Дмитрий Песков.

Той добави, че Путин в момента се намира в Сочи. Там е разположена и правителствената резиденция, където президентът прекарва част от времето си.

Причината за интереса около рождения ден на Владимир Путин никак не е случаен. През годините колоритните празненства по повод празника на държавния глава са предизвиквали истински шок сред обществото.

За разлика от колегата си Барак Обама, който предпочита да празнува дискретно и в семейна обстановка, колегата му от Москва често пъти се оказва в ролята на некоронован владетел, а в страната буквално се провеждат национални тържества.

Култът към личността на президента е толкова голям, че на 58-я му рожден ден 12 студентки от Москва се съблякоха за календар и го поздравиха с него. По-любопитното е, че календарът е отпечатан под надслов „Владимир Владимирович ние те обичаме. Честит рожден ден, господин Путин.“

В Русия може и да си нямат своя Мерилин Монро, но кандидатки за тази роля очевидно не липсват.

Владимир Путин отбеляза рождения си ден

Владимир Путин отбеляза рождения си ден с хокеен мач

Някои от посланията на студентките се оказаха повече от палави. Мис март, дори е пожелала на президента да „угаси всички горски пожари, но самата тя продължава да гори“. Тази година обаче подобни палави честитки не са били анонсирани, а от опозицията се майтапят, че Алина Кабаева е наложила вето върху държавния глава.

Миналата година Путин реши да си вземе почивен ден и отпътува за Сибир, където отпразнува своя 62 рожден ден. Тази година обаче събитието се оказа национален празник.vlad 4

В столицата на Чечня хиляда души носиха 600 метра дълъг флаг на Русия по улиците на града. Други облякоха тениски в червено, бяло и синьо за своите органи да направят огромен руско знаме.

Много от тях в ръцете си държат и снимка на Путин. Президентът на Чечня Рамзан Кадиров написа на профила на Инстаграм, че рождения ден на Путин са отбелязали 100 000 души.

Главата на Руската православна църква, патриарх Кирил също честити рождения ден на Путин с думите, че „неговото управление на държавата е станало неразделна част от националната история“.vlad 3

Руските медии пък показаха изложба в Москва под името „12 подвига на Владимир Путин“, в която руският лидер е показан като прочутия античен герой Херкулес, който се бори срещу западните сили, показани като змии и чудовища.

Рождения ден на президента празнуваха и в Ню Йорк, където почитателите на Владимир Путин са шествали с тениски с неговия лик.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар