Филип Димитров – сред най-богатите бивши министри

Филип Димитров – сред най-богатите бивши министри
5 (100%) 1 vote

Филип Димитров и съпругата му Елена притежават пет апартамента и спестявания в размер на 480 хиляди лева

Филип Димитров определено е успял да се възползва максимално от кариерата си в политиката

Филип Димитров е сред най-богатите бивши министри. Екс премиерът на България е декларирал собственост на цели пет апартамента, които се намират в Брюксел, Пловдив и София. Всъщност четири от тях се водят на името на съпругата му Елена Георгиева, която по професия е лекар. Единствено жилището в столицата на Белгия е и на двамата.

Филип Димитров и жена му Елена

Филип Димитров и жена му Елена

То е придобито още през 2011 година срещу сумата от 238 хиляди евро, а според декларацията на бившия министър-председател, парите за него са придобити чрез заем от 193 хиляди евро и допълване на сумата от лични спестявания. И това далеч не е най-скъпата им придобивка.

Последният имот, който е купен от съпругата на Филип Димитров, е оценен на внушителната сума от 900 хиляди лева и заема площ от 106 квадратни метра. Купен е през 2012 година и се намира в София, а в декларацията на семейството на Димитров е посочено, че е закупено със спестяванията на майката на Елена, придобити от работата й в Либия.

Общо спестяванията на двамата съпрузи пък възлизат на близо 480 хиляди лева, разпределени в няколко банки. Най-големият влог е в размер на 218 хиляди евро и е на името на екс премиера. Парите идват от заплатата на Димитров от работата му в Европейския парламент и във Външната служба на Европейския съюз.

Само за миналата година декларираните от него доходи са били в размер на 120 хиляди евро, научиха от vsekiden.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар