Спряха кранчето на Лора Крумова и Галя Щърбева

Гласувайте за статията

Лора Крумова и Галя Щърбева вече няма да могат да се възползват от положението си в Нова ТВ

Спряха платените репортажи на Лора Крумова и Галя Щърбева

Лора Крумова и Галя Щърбева отнесоха сериозна секира от Нова телевизия. Макар шефката на медията Силва Зурлева да обяви, че не вижда нищо лошо в платените им репортажи за фондация Америка за България, все пак зрителското недоволство надделя и два от общо шестте платени репортажа бяха спрени.

Лора Крумова и Галя Щърбева

Лора Крумова и Галя Щърбева

Както знаете, в последните дни се разрази грандиозен скандал, след като стана ясно, че двете водещи прибират колосални суми от фондацията за уж безпристрастната си дейност като журналистки. Тяхната собствена фондация „Българион“ е получавала солидни суми от Америка за България, възлизащи общо на точно 98 хиляди лева. Или близо 100 бона.

Парите са били платени за направата на шест репортажа, които да разследват доколко са честни местните избори. Срокът, в който те трябва да бъдат излъчени, е от август тази година, до февруари 2016. Освен това стана ясно, че за близо петте години, през които журналистките работят за фондацията, те са лапнали общо 360 бона за изпълнението на най-различни други поръчки, научиха от vsekiden.com.

Естествено, тази им платена дейност постави под огромно съмнение доколко направените от двете интервюта и разследвания са обективни и отразяват действителността. „След като са в състояние да прибират пари, за да пропагандират за определени цели, било то и замаскирани като полезни за обществото, значи нямат никакво място в ефира. И нямат право да се наричат журналистки!“, категорични са разгневените от скандала зрители.

„Нали уж постоянно обясняват колко са независими. Друг път!“, гневят се онлайн поребителите.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар