Климатологът доц. Георги Рачев: Задава се адски студ Преглеждания: 13566

Северната ни съседка няма да се размине със снега
0
5/5 - (1 vote)

Северната ни съседка няма да се размине със снега

Климатологът доц. Георги Рачев направи доста стряскаща прогноза за близките дни.

Според Георги Рачев температурите ще се понижат драстично през следващите дни. Не е изключено заради рязкото понижение на температурите в много места на страната да падне и първият сняг. Разбира се засегнати ще са по-високите места и планинските райони.

Доц.Георги Рачев посочва, че драстичното понижение на температурите ще ни застигне след седмица.
Климатологът прогнозира, че ако зараждащият се средиземноморски циклон премине над България, първият сняг ще ни се размине. За съжаление обаче дори и при тези обстоятелства, температурите ще се понижат драстично.

Северната ни съседка няма да се размине със снега
Северната ни съседка няма да се размине със снега

Според доц. Георги Рачев следващата седмица живакът в термометрите ще падне до 4-5 градуса. Тези температури са си направо зимни.
В ефира наTV7 климатологът посочи, че колкото по на юг премине циклонът, толкова повече ще се понижат температурите в България.
Прогнозата за наближаващия сняг в съседна Румъния обаче е категорична.

Хубавото е, че това застудяване няма да е окончателно и само след няколко дни ще последва нов топъл период. Георги Рачев прогнозира, че след очакваното застудяване, което ще настъпи през следващата седмица се задава циганското лято, което ще продължи 5-7 дни, пише Блиц.

Междувременно от МОСВ (Министерството на околната среда и водите) предупредиха, че заради очакваните дъждове ще има повишение на речните нива. На този етап обаче не се очаква критично повишение на речните нива. Според прогнозите то ще е незначително и краткотрайно.

Според синоптиците пък понижението на температурите ще започне още този четвъртък, а не от следващата седмица. Те твърдят, че максималните температури няма да надвишават 13-19 градуса.
Слънчево и сравнително топло ще се задържи и утре. В сряда ще започне заоблачаване, което в следобедните часове ще „довее” и валежи.
Четвъртък пък със сигурност ще премине под знака на дъжда, но не се очаква да паднат съществени количества.

На местата над 2000 метра ще падне и първият сняг.
В последните дни от тази седмица времето ще се задържи сравнително хладно за сезона.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.