Синоптиците: Задава се сериозен обрат във времето

Синоптиците: Задава се сериозен обрат във времето
5 (100%) 1 vote

Температурите ще се понижат значително

Синоптиците предупредиха, че се задава сериозен обрат във времето.

Синоптиците прогнозират, че сериозният обрат във времето ще настъпи от четвъртък. От този ден температурите ще започнат да падат и максималните едва ще достигат стойности 13-19 градуса.
Прогнозата на синоптиците за утре обаче е повече от обнадеждаваща – направо лятна. Според тях максималните стойности ще достигнат 20-26 градуса.

Симеон Матев от TV-MET твърди, че на места времето ще започне да се разваля още от днес. Става въпрос за западните райони, където се очаква преваляванията да бъдат придружени от гръмотевици за пълен разкош. Температурите днес ще останат близки до тези от уикенда. През утрешния ден слънцето отново ще се върне на небосвода и над страната отново ще е слънчево.

Температурите ще се понижат значително

Температурите ще се понижат значително

В третия ден от настоящата седмица ще остане все още топло, но ще започне ново заоблачаване и в следобедните часове на деня от запад ще започнат валежите. Под знака на дъжда ще премине и четвъртъкът.
Синоптиците обаче успокояват, че не се очакват да паднат съществени количества дъжд. Предположенията са, че няма да надвишат 10-15 литра/кв.м.
За сметка на това температурите ще претърпят съществено понижение.

Най-сериозен ще е обратът във времето в планинските райони и по-специално на местата с надморска височина над 2 000 метра, където ще падне и сняг.
В последните дни от настоящата седмица времето ще остане по-хладно за сезона.
В петък ще можем да се насладим на малко повече слънчеви часове, но през уикенда ще е дъждовно и облачно.
По най-високите планински части дъждът ще започне да преминава в сняг.

Времето след средата на месеца ще остане хладно.
За сметка на това се очаква да има повече слънчеви дни и часове. Като цяло октомври ще е с валежи и температури близки до обичайните. Средните минимални ще са между 6 и 11 градуса, а максималните – 16-22 градуса, пише vsekiden.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар