Доналд Тръмп изригна: Саддам и Кадафи осигуряваха стабилност в Близкия изток

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп призна, че ако Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи не бяха свалени от власт Близкият изток щеше да е стабилен

Водещият претендент за президент на САЩ  Доналд Тръмп изказа днес своето мнение по въпроса за Близкия изток. В интервю пред американската телевизия Ен Би Си той твърдо заяви, че няма две мнения по въпроса за свалянето от власт на иракския и либийския диктатор.

Доналд Тръмп направи паралел между Либия и Ирак и опитите за сваляне от власт на сирийския управник Башар Асад.

Номинирания от Републиканската партия за президентските избори в САЩ, разгледа положението на Либия и Ирак. Според него в Либия цари пълна каша. В Ирак на Саддам Хюсеин отново е пълна каша. Доналд Тръмп предупреди, че ще се случи същото със Сирия.

На въпрос на водещия смята ли, че ако Муамар Кадафи и Саддам Хюсеин не бяха свалени от власт Близкият изток щеше да е остров на спокойствието, Доналд Тръмп съвсем накратко изстрля: „Да, наистина щеше да бъде“.

Преди това Тръмп сподели, че поддържа военната кампания на Русия в борбата й срещу групировката „Ислямска държава“, въпреки подкрепата на Москва на режима в Сирия. Башар Асад, сирийският президент може да бъде сменен от някой доста по-лош, направи аргументация Доналд Тръмп.

Американското правителство е против „Ислямска държава“, но е против и режима на Башар Асад.

Такива размисли направи ексцентричният милиардер в изказването си пред телевизия Ен Би Си.

Само преди дни Доналд Тръмп направи друго изявление. На предизборна среща със свои симпатизанти милиардерът разкритикува  политиката на президента Обама.  След изтеглянето на американците от Ирак, местните въоръжени групировки хвърлиха страната в невероятен хаос. Доналд Тръмп от самото начало е бил против навлизането в Ирак на американски военни части.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар