Мистерия: Човек възкръсна 18 години след смъртта си!

Гласувайте за статията

Мистерия или магия—жител на Хаити възкръсна 18 години след смъртта си

Мистерия около възкръснал мъж, предизвиква любопитството на цялата световна общественост. Клеривус Нарцис е мъж, обявен за мъртъв от лекарите през 1962 година, след като боледува с месеци. Странното е обаче, че 18 години по-късно изведнъж се оказва възкръснал, по думите му, благодарение на вуду магьосник.

По времето, когато е обявен за мъртъв, мъжът страда от тежка болест. Той имал изключително висока температура и треска, поради което починал. Неговото тяло е идентифицирано от сестрите му Мери Клеър и Анджелина, които по-късно го разпознават отново като жив.

Семейството погребва починалия на гробищата в близост до град Естер, ден след неговата смърт. Съвсем неочаквано 18 години по-късно, висок, възрастен човек се е доближава до Анджелина на селския пазар и се представя като братът, когото е погребала преди много години.

Той обяснил, че оживял благодарение на местен шаман, който след това го отвеждат в плантация със захарна тръстика, където е работил като негов слуга. Местното селско население, което вярва във вуду магия, приема безусловно историята, но учените не могли да приемат твърденията за неговото възкръсване.

Тази история отвежда по-късно и професор Уейд Дейвис от Харвард в Хаити, където се запознава с Макс Бювоар, който по-късно става крал на местните лечители, а някои го наричат и вуду папа. Бювоар запознал професор Дейвис с местния шаман, който произвежда магически „зомби прах“, с който да съживи мъртвите.

Дейвис остава изумен от тази история и дори пише култовата си книга „Змията и дъгата“, върху която по-късно се снима и филм, който разбунва доста духове. А странната мистерия с възкръсналия мъж продължава и до днес да е загадка за всички.

Мистерия : Мъж възкръсна 18 години след смъртта си

Мистерия : Мъж възкръсна 18 години след смъртта си

Преди няколко дни вуду папа Бювоар умила, а над 6000 местни шамани се събират на погребението. Всички те твърдят, че той е едва ли не култова фигура. И вярват, че е попречил на много негативни неща в тяхното общество, от инвазията на САЩ до избухване на различни епидемии. За това доколко е могъщо влиянието на бившия вуду папа говори и фактът, че всички са убедени, че е омагьосал бившия американски президент Бил Клинтън. Самият Клинтън в своите мемоари описва случайната среща с Бювоар, която се е случила далечната 1975 година.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар