Анализатори: Владимир Путин открадна от Обама войната с ИД

Анализатори: Владимир Путин открадна от Обама войната с ИД
5 (100%) 1 vote

Владимир Путин открадна войната на Обама, кой е новият лидер в Близкия изток?

Президентът на Русия Владимир Путин не само започна да бомбардира Сирия, но и успя да наложи себе си като централна фигура в усилията да се унищожи Ислямска държава, пише американският портал „Дейли бийст“. Според изданието, само за няколко дни руския президент е завоювал позиции в Сирия, които американския му колега загуби с главоломна бързина. Освен това е успял да се наложи за отрицателно време като новият лидер в Близкия изток, изтласквайки Америка от зоната за влияние.

В текста се подчертава, че „светът има нов носител на решенията във войната на САЩ срещу джихадистите, но този човек не е в Пентагона, нито в Дамаск.

Неговият офис се намира в Кремъл и неговото име е Владимир Путин“. Така американски анализатори коментират, че Барак Обама е останал без войната си срещу Ислямска държава и позицията на спасител на народите, докато руския президент само за няколко дни е успял доста успешно да влезе в тази роля.

САЩ имаха сериозни притеснения, че подкрепяните от тях бунтовници срещу режима на Асад също ще бъдат засегнати. Това е факт, руските военни главнокомандващи признаха, че са атакували не само Ислямска държава, но и противници на режима на Асад. Но освен това твърдят, че са извършили първия голям пробив срещу терористите, като са унищожили командния им център.

Въпреки че във Вашингтон и Лондон, наричат Путин „гангстер“, както и диктатор, готов да стигне до крайности заради целите си, мнозина от двете страни на Океана го подкрепят. Изненадващо американската общественост подкрепи действията на Русия, а някои от водещите международни издания като „Дейли Мейл“ и „Вашингтон поуст“ също.

В крайна сметка водената от САЩ коалиция е готова на споразумение с Владимир Путин. В момента НАТО и САЩ обаче са принудени само гледат отстрани руските атаки и да чакат отговора на Москва. Обществениците обаче са на мнение, че Великите сили трябва да седнат на масата на преговори с Москва и да постигнат споразумение, дори това да коства болезнени компромиси за всяка страна.

Анализатори обявиха Владимир Путин за новия лидер на Близкия изток

Анализатори обявиха Владимир Путин за новия лидер на Близкия изток

Спорната точка в споразумението е подкрепата на сегашната сирийска власт, а експертите смятат, че тя е безсмислено да се обсъжда дори. Тъй като усилията на САЩ да срутят режима на Асад са безсмислени, поне докато Русия води война, чиято цел е поддържане на текущия политически ред.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар