Еликсир на младостта: Учени откриха тайната!

Гласувайте за статията

Руски учени създадоха еликсир на младостта, твърдят, че са открили тайната

Руски учени твърдят, че са открили еликсир на младостта. Всъщност става дума за бактерия, която може да осигури вечна младост.

Става дума за микроорганизъм на 3,5 милиона години — бактерията „Bacillus F“, която е била открита през 2009 г. в ледник в сибирската област Якутия. Изследователите декодирали ДНК-то на тази изключително устойчива бактерия, която е особено устойчива на студ и сега се опитват да отделят гените, които позволили на бактерията да издържи милиони години в жестоките условия. Тестовете на бактерията, която е била инжектират в мишки показали доста обнадеждаващи резултати.

„Във всички експерименти „Bacillus F“ стимулират растежа и засилва имунната система. Бактерията през целия живот предоставя активни биологични вещества, които стимулират имунната система. Старите мишки не само станаха по-активни, но започнаха дори да се размножават“, съобщиха от изследователския екип.

След експериментите върху мишки, са проведени и тестове върху човешки клетки, с цел да се определи дали бактерията може да има положителен ефект и върху човешкия организъм. „Тестовете с човешките еритроцити и левкоцити са доста оптимистични“, твърди доктор Сергей Петров от Изследователския център Тюмен, в Сибир.

Руските изследователи, които със своите експерименти породиха множество дискусии и спорове, наскоро откриха, че са направили и нещо съвсем неочаквано. Брушков, ръководител на отдела на Московския университет твърди, че инжектирал бактерията „Bacillus F“ и в своя организъм. Своеобразния еликсир на младостта подействал веднага.

„След успешните експерименти върху мишки и мухи, си помислих, че би било интересно бактерията да бъде изпитана и върху хора“, заяви Брушков, който казва, че въпреки, че е рано за заключения, вече е почувствал някои ефекти: „Започнах по-дълго да работя, имам повече енергия, по-здрав съм и дори не боледувам от настинки“, споделя той.

Руски учени откриха еликсир на младостта

Руски учени откриха еликсир на младостта

Убедени в потенциала на бактерията“ Bacillus F“, руските изследователи планират да продължат с експериментите.“Трябва да открием как тази бактерия успява да избегне стареенето, как успява да живее толкова дълго и как можем да я използваме за наше добро. Вярвам, че в света има безсмъртни бактерии. Те могат да се предпазят от смърт. Нашите клетки не са в състояние да се предпазят от стареене и опасни вируси, но те ​​могат“, подчерта Петров. Дали ще бъде използвана тази бактерия като еликсир на младостта и на пазара, предстои тепърва да се изяснява.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар