Нова порция скандални разкрития за Лора Крумова и Галя Щърбева

Гласувайте за статията

Нова порция неподозирани разкрития за Лора Крумова и Галя Щърбева излязоха наяве

След като гръмна медийният скандал за възнаграждението, което Лора Крумова и Галя Щърбева са получи от неправителствената организация „Америка за България“, истината за двете журналистки излезе наяве

Оказа се, че рекордното възнаграждение от 98 000 лева за записването на шест репортажа е просто капка в морето и е нищожно в сравнение с това, което двете дами са получили от фондацията. Взаимоотношенията им с НПО-то със скандална репутация датират отпреди пет години.

От 2010 година журналистиките са се обжали с не малки суми. По изчисления на „Всеки ден“ те възлизат на общо 360 000 лева. Средствата са били отпуснати за заснемането на репортажи, отразяващи измамите преди изборите и манипулирането на вота.

Първия траш на стойност малко над 70 000 лева Лора и колежката й Галя получили през 2010 година. Поводът за изплащането на сумата било повишаване на професионалния стандарт на регионалните медиии.

Лора Крумова

Лора Крумова и Галя Щърбева прибрали общо 360 000 лева от „Америка за България“

Точно година по-късно двете дами получили втори транш на обща стойност около 50 000 долара. Сумата им била изплатена за заснемането на осем репортажа. Тя бяха излъчени в „Темата на Нова“ и бяха посветени на купуването на вота на гласоподаватели от район със смесено население. По медията бяха излъчени кадри, заснети в Рибново.

Бенефициент на средствата е научната академия „Българион“. Днес тя се управлява от двете дами, но е създадена през 2006 година от съпруга на Галя Щърбева. Журналистките предлагат обучение в образователна степен магистър във Висшето училище по застраховане и финанси. Специалността, която те предлагат е много интересно съчетание и подобна комбинация не е заложена в учебния план на нито един ВУЗ у нас.

Магистърската програма е по журналистика и финанси и към нея са включени курсове и обучение в чужбина. Проверка на „Всеки ден“ установи, че тя ще отразява щедро от кръга „Икономедиа“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар