Има вероятност Брендо да заведе иск срещу държавата в размер на 500 000 лева

След развоя на събитията покрай присъдата на Брендо има вероятност той да заведе иск за половин милион, прогнозират юристи. Вчера в Апелативния съд се състоя поредното дело срещу кокаиновия крал.

Само преди седмица обвиненията, които повдигнаха италианските власти за пране на пари и трафик на забранени субстанции, паднаха. Доводът на магистратите за снемането на обвинението беше, че липсват преки доказателства. Наличието единствено на косвени улики се оказа недостатъчно за повдигане на обвинение, което да влезе в сила.

Юристи коментират, че подобна ще бъде и развръзката на делото у нас, научи "България днес". На практика след падането на присъдата му в Италия, Брендо е чист пред властите. Фактът, че много скоро оправдателната му присъда ще влезе в сила, е основание той да заведе съдебен иск срещу страната ни.

Процесът срещу него, който продължава вече трета година, е във връзка с пране на 11 милиона евро. Привлечени като обвиняеми по случая са брат му Симо, бившата съпруга на Брендо - Моника Добринова и сестра й Десислава Дишлиева.

Адвокати, коментиращи правния казус, са категорични, че Брендо може да заведе иск срещу държавата за половин милион. Юристи с подобни случай в тяхната практика са на мнение, че ако го направи, той ще спечели.

[caption id="attachment_458510" align="alignright" width="300"]Брендо Има вероятност Брендо да заведе иск срещу държавата в размер на 500 000 лева[/caption]

След показанията на свидетелката Виолета Цекова, която вчера влезе в съда, за да даде показния, делото придоби обрат. Изненадващо за всички тя заяви, че не познава Брендо и останалите обвиняеми.

Виолета е съпруга на известния мафиот Ивайло Атанасов-Хаселбарт, срещу когото испанските власти повдигнаха обвинение за трафик на опиати. Той дори беше арестуван в Испания. Въпреки уликите, че Брендо е съпричастен към дейността му, испанският съд не успя да повдигне обвинения срещу него. И в този случай доводът на магистратите беше, че липсват преки улики, доказващи вината на Евелин Банев, пише БЛИЦ.