Лора Крумова и екранната й половинка Галя Щърбева прибират рекордна печалба

Тв водещите Лора Крумова и Галя Щърбева счупиха всички рекорди с печалбата, която ще приберат. Продуцентската къща "Българион", която е собственост на двете дами получи субсидия в размер на 100 000 лева. Сумата е отпусната на предаването от организацията със скандална репутация "Америка за България".

Причина за паричната помощ е разследването на злоупотреби покрай престоящите избори, както и всякакви измами около гласуването в отделните райони.

Според изчисленията на запознати неправителствената организация отпуска общо по 16 000 лева на репортаж, който е с продължителност не повече от половин час. На практика подобно заплащане е невъзможно да се направи за журналистическо проучване.

Общата сума, на която възлиза подобна продукция, е  4000 лева. В нея са включени всички разходи за командировка, заснемане, монтаж и заплащане на репортажа. За всеки репортаж Лора Крумова и колежката й ще получат чисто 12 000 лева, след като изплатят възнагражденията на лицата, ангажирани с него и всички разходи по заснемането му.

Това означава, че общо за целия проект двете дами ще си разделят печалба в размер на 75 000 лева.

[caption id="attachment_458458" align="alignright" width="300"]Лора Крумова и екранната й половинка Галя Щърбева прибират рекордна печалба Лора Крумова и екранната й половинка Галя Щърбева прибират рекордна печалба[/caption]

Интересното в случая е дали Нова тв ще разреши в ефира й да бъдат излъчени репортажи, заснети с чуждо финансиране.

Колеги на двете тв водещи са възмутени от случващото. Според тях парадоксалното в случая е, че двете журналистки, които се борят за правдата, ще приберат космически суми от организация с неясен произход на финансовите й постъпления.

Проверка на "Всеки ден" в Търговския регистър сочи, че предмет на дейност на НПО-то е консултантска и информационна дейност. Организацията е ангажирана и с осъществяването на практическо медийно обучение.

Колеги на Лора Крумова и Галя Щърбева настояват и двете да представят подробен отчет на разходите, направени за заснемането на тези репортажи, пише "Всеки ден".