ЕС въвежда нови изисквания след скандала с Volkswagen

Гласувайте за статията

ЕС въвежда нови мерки след скандала с Volkswagen

ЕС въвежда нови мерки след скандала с Volkswagen. Съюзът планира серия от комплексни действия, които да ограничат възможностите за манипулации при отчитане на вредните емисии. Скандалът доведе до промяна на ръководството в автомобилния концерн и оставки. Затова и се въвеждат нови тестове и изисквания за контрол на парниковите газове.

Що се отнася до Volkswagen скандалът е огромен. Непоправима морална и икономическа щета е нанесена на немския инженеринг, а Швейцария първа взе мерки след скандала и забрани дизеловите двигатели на Volkswagen да се използват в страната. Това означаваше аларма за ЕС и разследване.

Вицепрезидентът на Европейската комисия Франс Тимерманс заяви, че ръководителите на Volkswagen трябва да представят доклад във връзка със скандала. „Трябва да се спре измамата и затова е желателно да се изяснят всички подробности около цялата история“, каза той за германския вестник „Зюддойче цайтунг“.

По думите на Тимерманс, ЕС може да въведе много промени в законите и да въведе по-строги тестове за емисиите. Немския министър на околната среда Барбара Хедрикс обяви, че Европейската комисия и държавите — членки вече разглеждат въпроса за въвеждането на нови, по-строги и по-точни методи на измерване. „Ние просто разчитаме на лабораторни тестове“, допълни тя и сподели, че в бъдеще най-вероятно тестовете ще се съсредоточат върху изследване на емисиите при нормални условия за движение по пътищата.

Същевременно Петер Алтмайер, началник на кабинета на Ангела Меркел призова Volkswagen да вземе мерки, за да си възвърне доверието на обществеността. „Нуждаем се от гаранция, че колите на немските производители отговарят изцяло на стандартите“, каза той в интервю за германските медии.

ЕС въвежда нови мерки след скандала с Volkswagen

ЕС въвежда нови мерки след скандала с Volkswagen

Скандалът с Volkswagen предизвика международен отзвук, но също така успя да привлече вниманието на ЕС към проблема със замърсяването с вредни емисии. Вече се говори не само за по-строги тестове, а и за цялостна забрана за използване на дизелови двигатели и въвеждане на изцяло нов вид автомобили в Европа, които не замърсяват околната среда.
Засега обаче всичко остава теоретично.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар