Климатологът доц. Георги Рачев разкри докога ще ни мъчи водният ад Преглеждания: 4473

От сряда метеорологичната обстановка над страната ще започне дас е подобрява
0
3/5 - (2 votes)

От сряда метеорологичната обстановка над страната ще започне дас е подобрява

Климатолог номер едно на България – доц. Георги Рачев разкри докога ще продължат проливните дъждове, които отново успяха да превърнат живота на хората от някои райони на страната в истински ад.

Доц. Георги Рачев внесе лъч светлина в мрачния понеделник, разкривайки, че проливните дъждове ще продължат и утре, но от сряда се очаква значително подобрение на времето, макар че няма да е за дълго.
Според прогнозата му, считано от сряда, следващите пет или седем дни ще са слънчеви и температурите отново ще тръгнат нагоре като се очаква максималните стойности да достигнат до 20 градуса.

През уикенда температурите ще продължат да се покачват и времето ще е идеално за разходки навън.
В ефира на сутрешния блок на Нова тв, доц. Георги Рачев посочи, че до края на следващата седмица метеорологичната обстановка над страната ще се запази сравнително стабилна.
След това обаче се задава нова порция валежи, за които все още не е ясно докога ще продължат.

От сряда метеорологичната обстановка над страната ще започне дас е подобрява
От сряда метеорологичната обстановка над страната ще започне дас е подобрява

Доц. Георги Рачев посочи, че виновникът за обилните валежи, които се изливат през последните няколко дни над страната ни, е циклонът „Патрик”. Очевидно циклонът се чувства много добре над България, тъй като е бърза да се изнесе, дори напротив, придвижва се изключително мързеливо.

Климатологът предупреди, че през идната нощ има опасност над южната част от Черноморието да се излеят обилни дъждове. На този етап те са се настанили над Тракия, но всичко зависи от това накъде ще реши да поеме циклонът „Патрик”.
Движението му по всяка вероятност ще продължи към Черно море, но не са изключени и изненади.

По всичко личи, че лятото си отиде. След настъпването на астрономическата есен времето сякаш реши да ни покаже, че жегите са си отишли безвъзвратно за следващите 7-8 месеца.
Поройните дъждове през последните няколко дни накараха мнозина да се запитат какви изненади ни готви октомври. Доц. Георги Рачев посочи, че и през идния месец не се очакват сериозни температурни аномалии. Той обаче призова стопаните да приберат гроздето през идните хубави дни, тъй като не се знае докога ще продължи поредната порция дъжд, която се задава след края на следващата седмица, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.