Вежди Рашидов захапа Слави Трифонов

Вежди Рашидов избухна срещу Слави Трифонов. Той заяви, че преди да стане министър е декларирал всичките си доходи и по отношение на тяхната прозрачност е спокоен, че е спазил закона.

Политикът призова моралистите, които от сутрин до вечер парадират с моралните си ценности, да направят същото. Той заяви, че хората, демонстриращи мутренско поведение, разхождайки се с джипове и охрана, няма тази доблест.

Повече от ясно е, че безпощадната му критика е отправена към Слави Трифонов, който парадира с мутренския си начин на живот. Дългия се движи с бронирано автомобили и с една дузина гардове. В последните години предаването му се превърна в политически трибунал за осмиване на определени политици.

В интервю за бТВ министърът допълни, че тези публични личности раздават ферарита, но не са декларирали парите си, за разлика от него. Той допълни, че си е платил данъците за всяка стотинка, която притежава. Вежди Рашидов призова и всички известни личности да последват примера му. Критиките му очевидно бяха насочени конкретно към Слави Трифонов, пише ПИК.

[caption id="attachment_458367" align="alignright" width="300"]Вежди Рашидов захапа Слави Трифонов Вежди Рашидов захапа Слави Трифонов[/caption]

Той допълни, че е крайно време хората, които обвиняват околните, да погледнат първо себе си. Според него е недопустимо хората, които искат да останат анонимни по отношение на доходите си, да критикуват останалите.

Той призова не само Дългия, но и всички хора, които проповядват морал, да извадят доходите си на светло и да разкрият не само колко са парите им, но и къде ги държат.

Вежди Рашидов заяви, че му е интересно да разбере в коя банка държат тези хора парите си, тъй като той загуби своите в КТБ.

"Искам да разбера къде държат парите си, за да прехвърля и аз моите там, тъй като в КТБ ме ограбиха", заяви министърът.