Кои са най-елитните специални части на планетата

Елитните специални части са едни от най-добре обучените и най-добре тренирани бойни единици, с които страната може да се похвали. Някои страни ги използват като част от армията си, а други като полицейско звено за специални операции. Но има 5 страни в света, които разполагат с най-добрите елитни специални части на планетата. Вижте кои са те:

5. Израелските Sayeret Matkal

Една от най-елитните групи специални части. Тяхната основна цел е събирането на тайни данни и често действат далеч навътре зад вражеските линии. По време на "състезанието" в тренировъчните лагери, новобранците трябва да издържат на тежки тренировки, в които са под постоянно наблюдение на лекари и психолози. Само най-силните влизат.

4. Special Boat Service от Британия

Британският колега на американските Navy SEAL /морски тюлени/ е Special Boat Service. Процесът на подбор включва изключително тежки тестове за издръжливост, обучение в дъждовните гори на Белиз и обучение за оцеляване, което включва интензивно изследване на кандидатите. А кандидатите получават само два шанса да се присъединят.

3. Navy SEAL от Америка

За да се присъедините в американската Navy SEAL /морски тюлени/, трябва да направите 42 лицеви опори за две минути, 50 коремни преси,  ​​също така за две минути, и за 11 минути да претичате 2.5 км. Всичко това преди изобщо да започне обучението. След това тренировъчната програма е само за най-добрите.

2. Американската Delta Force

Те са още по-елитна единица от тюлените. Антитерористичната група е създадена в средата на 1970 г. и е обвита в мистериозност. А процесът на подбор е много сериозен. Бившия член от специалните части Пол Хобс казва, че само 12 или 14 новобранци годишно са избирани, от 240 мъже, които той самият тества. [caption id="attachment_458190" align="aligncenter" width="552"]Специални части - топ 5 на най-елитните Специални части - топ 5 на най-елитните[/caption]

1. Британският SAS

Тази елитна единица специални части съществува още от 1941 година. Всъщност се считат за "оригиналът" при специалните части, които са вдъхновили подобни звена по целия свят. Тяхното мото е "Който се осмели — побеждава". А доказателството за това от каква важност са SAS в боевете, са думите на американският генерал Стенли Маккристъл, който се изказва за тях след успеха при войната в Ирак: "Те са невероятни! Това не можеше да се направи без тях ".