Наследничките на Иван Костов – с имоти за по половин милион на морето

Наследничките на Иван Костов – с имоти за по половин милион на морето
5 (100%) 2 votes

Иван Костов използвал протежето си, за да купи на щерките си апетитни имоти на безценица

Яна и Мина – дъщерите на Иван Костов, притежават луксозни комплекси на Златни пясъци

Дъщерите на Иван Костов се облажиха с апетитни имоти по родното Черноморие. Оказа се, че Яна и Мина – двете наследнички на бившия премиер, притежават имоти в Златни Пясъци, които са на стойност от по около половин милион лева всеки в Златни пясъци.

Щерките на Иван Костов - с апетитни имоти по морето

Щерките на Иван Костов – с апетитни имоти по морето

Само че те са били придоби не на реалната им цена, а буквално на безценица, с помощта на протежето на Командира Славчо Христов. Сделката е сключена още през 2000 година, когато Христов овладял чрез РМД комплекса и то буквално за стотинки. Две трети от цената му са били платени с компенсаторки, а кеш са били заплатени едва 67 милиона лева.

В същото време той разпродал голяма част от луксозните апартаменти на реалните им цени, като за дъщерите на Костов направил изключение и те се сдобили с тях на безценица.

Така бърза справка в регистрите показва, че към момента, 15 години след приватизацията, Христов притежава контрола върху цели три километра и половина плажна ивица и освен това още 177 хектара от прилежащата към нея площ. Точно заради това местните наричат курорта не Златни пясъци, а Костови пясъци.

Хората са убедени, че Христов е успял да установи монопола си именно с помощта на Иван Костов, който по онова време беше премиер на България. Като за благодарност се е ангажирал да му осигурява различни услуги, в това число и апартаменти на безценица, научиха от БЛИЦ.

В регистрите ясно си личи, че два от луксозните апартаменти в комплексите му са закупени от щерките на бившия син лидер, при това на цени, които са много под пазарните.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Наследничките на Иван Костов – с имоти за по половин милион на морето”

  1. Angelina Mednikarova

    сеп. 25. 2015

    Искаме разследване и затвор за всички тези "чесни" политици на прехода!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добавете коментар