Разходите за сватбата на Благой Георгиев и Осмер Омерова са нищожни в сравнение с общата стойност на сватбените им дарове

Този уикенд Благой Георгиев и Осмер Омерова най-после си казаха "Да". Мечтаната сватба се състоя в петзвездния хотел "Радисън". Дутболистът пръсна цяло състояние за сватбата. Но разходите му се оказаха нищожни в сравнение с подаръците, които той и съпругата му получиха.

Като настоящ играч в "Рубин Казан" и бивш в "Терек" (Чечня) на сватбеното тържество присъстваха спортисти, политици и други известни личности, които се отчетоха подобаващо. Сред скъпите дарове, които младоженците получиха, са възглавници от кадифе с диаманти, златни часовници и куп диамантени накити.

Скъп порцеланов сервиз, на който е изобразена най-пищната джамия в Казан, също е част от сватбените подаръци. Както източните традиции повеляват, булката получила бял чадър с инкрустирани диаманти. Уникалният аксесоар е изработен с конци от истинско злато и сребро.

Президентът на Чечня Рамзан Кадиров също се отчете подобаващо. Той дари младоженеца със сабя, изработена от злато и сребро. Според местните традиции, сабята се дарява само на много важни хора.

Той дори отстъпи тигъра си за сватбената фотосесия на младоженката. Сред подаръците, които получи младоженката е и уникална златна огърлица със скъпи диаманти, струваща цели 100 000 долара, пише Хот арена.

[caption id="attachment_457716" align="alignright" width="300"]Благой Георгиев Благой Георгиев прибра 1 милион долара от сватбата си[/caption]

За всеки детайл на сватбената церемония се погрижи сватбеният агент на руските олигарси Юлия Шакирова. За живите цветя и триметровите шоколадови фонтани футболистът е заплатил 50 000 долара, научи "Всеки ден".

Малко по-евтино му е излязло моминското парти на неговата любима. Останалите разходи за сватбата са на стойност малко повече от 200 000 долара. Роклята на младоженката струва 30 000 долара. Но на фона на всички скъпи дарове, разходите са просто нищожни.

На сватбата на годината присъстваха и децата на футболиста. Давид и Йоана бяха шафери на младоженците. Христина Витанова не присъства на сватба. Тя изпрати децата си в Русия, малко преди венчавката.