Разшифроваха предсказанията на Нострадамус за 2015 година

Първата книга с пророчествата на Нострадамус излиза през 1555 година - точно 11 години преди той издъхне. Столетия след това предсказанията му все още вълнуват човечеството.

Руски учени разшифроваха пророчествата му, които се отнасят за настоящата година. Според казаното от него тази година ще се роди Месия. Той ще избави света от Апокалипсис и ще спаси човечеството.

На страниците на сайта Mix Top 10 Lists се появи класация на топ 10 на предсказанията му, които ще се случат тази година.

На първо място е твърдението му, че езиковите бариери ще отпаднат и ще се появи нов двигател. Според предсказанието му светът ще върне в годините преди Вавилон. Вероятно той говори за изобретяването на нов компютър тип преводаческа машина, убедени са руските учени.

В топ класацията на смразяващите пророчества на Нострадамус попада и твърдението му, че всички мъртви ще възкръснат. Думите му съвпадат с казаното от Йоан в Новия завет.

Според друго негово пророчество, световната икономика ще претърпи невиждан срив. Тя вече е в рецесия от 2009 година. Неслучайно САЩ предлага вдигане на тавана на дълга.

На четвърто място е пророчеството за изригване на Везувий, което според Нострадамус ще се случи в края на тази, най-късно в началото на следващата година. То ще бъде предвещано от поредица от трусове. Бедствието ще отнеме живота на между 6 000 до 16 000 души.

Пророкът предрича, че напредъкът на медицината ще увеличи продължителността на живота до 200 години.

Нострадамус предупреждава, че унищожаването на тропическите гори ще изложи планетата ни на силна радиация.

[caption id="attachment_457773" align="alignright" width="300"]Нострадамус Нострадамус предсказва страшни бедствия за тази година[/caption]

На седмо място попада предсказанието му за унищожителен трус в САЩ, който вероятно ще бъде съпътстван от изригването на вулкан.

На осмо място е пророчеството му за бъдеща комуникация между човека и животните. С прогреса на вегетарианството, хората ще се научат да разговарят с животните.

Невиждан бунт ще доведе до отпадане на данъчното облагане завинаги в западните страни.

На последно място е пророчеството му за раждаемостта. С оглед тя да бъде контролирана и да се избегне пренаселването на планетата, на двойките ще бъдат издавани разрешителни да стават родители, пише ПИК.