Унгария затвори границите! Кои държави въвеждат граничен контрол?

Унгария затвори границите! Кои държави въвеждат граничен контрол?
3 (60%) 1 vote

Унгария затвори границите заради мигрантите, ето в кои други страни е добре да се внимава

Унгария затвори границите си и започна масови арести на мигрантите. Виктор Орбан изпълни обещанието си и забрани достъпа на бежанци до страната. След като правителството ограничи преминаването през тяхна територия, докато не се реши проблема с мигрантите, други страни също се принудиха да наложат граничен контрол.

Австрия въведе ограничения и граничен контрол по унгарската граница от полунощ. Над 500 войници се включиха в акцията. Германия също суспендира договора от Шенген с решение да наложи контрол по своите граници. И върна проверките на документи при подстъпите до страната си.

Австрия планира да организира бежански коридори през Словения и Италия, а Сърбия обяви, че ще пренасочва бежанците през Румъния и Хърватия. Има голяма вероятност граничния контрол да бъде върнат и в други държави в Централна и Западна Европа, като Хърватия, Чехия и Полша, Франция и Италия.

Словения и Словакия засега не са повдигали въпроса за възстановяване на граничния контрол на своя територия, но е много възможно Загреб да поиска подобна мярка, тъй като Хърватия е една от страните в ЕС, които яростно се противопоставяха на преминаването на мигранти през тяхна територия, толкова силно, колкото и Унгария.

За момента МВнР на България препоръчва да се избягват всякакви пътувания до Унгария, която официално затвори границите си. Граничен контрол се наложи още в Австрия и Германия, за която става все по-трудно да се бори с мигрантите.  От Берлин дори обявиха, че ще допускат само бежанци от Сирия, а вече започна процедура и за тяхното насочване към други държави от ЕС.

След Унгария и други страни са на път да затворят границите си

След Унгария и други страни са на път да затворят границите си

Потенциално въвеждане на подобни ограничения може да бъде направено и от други страни от Централна Европа. По тази причина се препоръчва гражданите да се информират своевременно за актуалната ситуация в страната, до която смятат да пътуват, както и за държавите, през които ще преминат, ако използват наземен маршрут.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар