Президентът на Финландия: Русия беше права за Сирия! (Още разкрития)

Гласувайте за статията

Президентът на Финландия с неочаквано изявление, подкрепи Русия в сирийската криза

Русия беше съвсем права за Сирия, Западът трябваше да я послуша“, изненадващо заяви финландския президент.
Саули Нийнистьо направи шокиращи изявление по време на интервю за финландските медии, докато коментираше ситуацията в Сирия. Изненадващо, един от големите противници на Владимир Путин се застъпи за руската позиция и заяви, че Кремъл е трябвало да бъде послушан за кризата. Нийнистьо подчерта, че руският подход за решаване на ситуацията в Сирия е бил правилен и подчерта, че е било огромна грешка, че Западът е отказал да се вслуша в думите на Москва.

Нийнистьо подчерта, че Русия е била готова да си сътрудничи със Запада във връзка със ситуацията в Сирия, но Съединените щати и Великобритания не са особено заинтересовани от унищожението на Ислямска държава, а само за разрушаването на „режима“ на сирийския президент Башар Асад.

Изявлението на президента на Финландия, която освен това е член на Европейския съюз, предизвика немалко вълнения. Той също така подчерта, че решаването на сирийската кризае важна стъпка за решаване на бежанската криза, която обхвана цяла Европа през последните няколко месеца.

„Решаването на този проблем не зависи от това къде и как ще бъдат настанени бежанците, решението трябва да търси на друго място. Наблюдаваме индикации, че Русия и САЩ биха могли да намерят общо решение за сирийската криза. Аз вярвам, че това е най-доброто решение за всички“, заяви финландският президент.

Президентът на Финландия лобира за Русия в разгара на сирийската криза

Президентът на Финландия лобира за Русия в разгара на сирийската криза

Подкрепата, която оказа лидерът на Финландия на Кремъл е доста неочаквана, тъй като Финландия бе сред страните, които първи подкрепиха санкциите на ЕС срещу Москва. Въпреки това обаче финландския президент не се побоя да застане на страната на Кремъл по въпроса със сирийската криза. И да настоява за съвместни действия на двете световни сили, за решаване на проблемите с Ислямска държава.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар