Томас де Мезиер: Германия суспендира договора от Шенген!

Гласувайте за статията

Томас де Мезиер обяви, че Германия суспендира договора от Шенген, това ли е началото на края за ЕС?

Германия сложи началото на края за ЕС. Томас де Мезиер обяви, че правителството на страната суспендира договора от Шенген и временно затвори границите си, възстановявайки граничния контрол. Същото направиха и редица други страни, които не са съгласни със ситуацията с бежанците.

Икономическите мигранти и сирийските бежанци се превърнаха в сериозен проблем за Европа. В цялата общност вече се развяват лозунги срещу бежанците, като в Англия гражданите дори излязоха на протести.

Германия пък въведе временни гранични проверки, а това решение влиза в сила незабавно. Германския министър на вътрешните работи Томас де Мезиер, обяви, че страната се бори с натиска на рекорден приток бежанци и по тази причина е принудена да вземе спешни мерки.

„Германия временно затваря вътрешните граници на ЕС. В момента фокусираме вниманието си върху границата с Австрия „, каза Мезиер на пресконференция. „Целта на тези мерки е да се ограничи сегашния поток на мигранти и възстановяване на стандартните процедури при влизане на чужди граждани в страната“, заяви още той.
„Това е спешна и необходима мярка от съображения за сигурност“, допълни германският министър.

Стотици германски полицаи вече са мобилизирани за осъществяване на граничния контрол, обявиха вчера вечерта от германската федерална полиция.

„Мобилизирани са стотици полицаи“, заяви говорителят на полицията пред АФП след декларацията на Берлин, че Германия въвежда временни гранични проверки.

Актът на Германия е в противоречие с принципите на Шенген и споразумението между държавите-членки. Според договора от Шенген се позволява свободно движение между гражданите от различни европейски страни. Въпреки това в споразумението има и клаузи за временно спиране на свободния поток, както се случва и в момента.

Освен, че затваря границите си, Германия също така взима крайни мерки по отношение на бежанците. Берлин вече няма да позволява на бежанците да избират в коя европейска страна да останат, се казва още в изявлението на Томас де Мезиер.

Томас де Мезиер: Германия суспендира договора от Шенген!

Томас де Мезиер обяви, че Германия суспендира Шенгенското споразумение.

„Търсещи убежище, трябва да разберат, че „не могат да избират страната, в която искат да получат защита“, каза той.
Според правилата на ЕС, първата държава, която приеме мигрантите е длъжна да предприеме действия по осигуряването на убежищата им, но Германия доскоро не се прилагаше това правило.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар