Ким Чен Ун отваря Северна Корея?

Гласувайте за статията

Ким Чен Ун отваря Северна Корея за сърфистите, иска да превърне страната в морски рай

Ким Чен Ун направи шокиращо изявление по повод Северна Корея. Лидерът на най-затворената държава в целия свят обяви, че планира да отвори вратите на страната за туристите. Или най-малкото да я превърне в приятна туристическа дестинация за сърфистите.

Поредната приумица на севернокорейския лидер е да отвори центрове за сърф по крайбрежието. Лидерът на Северна Корея иска да превърне страната в столица на сърфа. И дори вече е предприел постъпки в тази област.

Ким Чен Ун е дал съгласието си за изграждане на лагер, край най-известните плажове в страната. Над 20 сърфисти от най-различни държави, сред които САЩ, Италия и Германия са поканени да вземат участие в първия по рода си подобен лагер в страната.

Инициативата има за цел да насърчи международния туризъм. За последната една година той е спаднал с над 40% и продължава да върви надолу.

Тежката икономическа криза, която обхвана и Северна Корея, обаче се дължи не само на проблемите свързани с туризма. Популярността на Ким Чен Ун рязко намалява, пропорционално на растящите актове на насилие. Корейския лидер се радваше на 85% популярност сред населението, когато зае поста през 2012 година. Към днешна дата му симпатизират едва 58%.

Причина за това са масовите екзекуции, за които в страната не се говори, но всички са добре запознати с тях. Популярността на севернокорейския лидер рязко спадна след екзекуцията на чичо му, както и на първия му съветник и военен министър, който той екзекутира, защото заспал по време на парад.

Ким Чен Ун прави Северна Корея рай за туристите

Ким Чен Ун прави Северна Корея рай за туристите

Историите за жестокостта на Ким Чен Ун, както и масовите чистки, които провежда, отблъснаха голяма част и от туристите. Затова и корейския лидер се надява, с новия сърф лагер да привлече интерес. Мисия, която според мнозина е обречена на неуспех.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар