Нямате работа? Търсите от дълго време, но не получавате отговор, а когато най – накрая сте били избран за интервю късметът Ви изневерява?

Може би липсата на успех в търсенето на работа се дължи на грешния Ви подход. Сигурно и Вие както повечето хора без препитание ежедневно разглеждате сайтовете за работа. Там всеки ден се публикуват множество предложения за работа в София, Пловдив, Бургас и който и да било друг град от страната. Бихте могли също да откриете привлекателна работа и в Монтана, Хасково и останалите по – малки градове, така че не пренебрегвайте и тях. Лесно ще стигнете до извода, че при още 350 хиляди безработни в Българи, конкуренцията за коя да е длъжност ще е много жестока.

Тук идва въпросът как да спечелим работодателите?

Голяма част от хората при кандидатстване по някоя от обявите за работа не са избрани, не защото в действителност не притежават нужните качества и квалификация, или защото има по – добри от тях, а просто защото не са написали CV-то и мотивационното си писмо на ниво. Когато попълвате бланката за CV и създавате мотивационното си писмо трябва да имате предвид, че всяко едно нещо, което изтъкнете за себе си ще Ви бъде от полза. Също така трябва да се опитвате да бъдете оригинални и да изпъквате с качествата на незаменим работник. Преглеждайки масата кандидатурите по обявите за работа, фирмата ще забележи хората, които се отличават. rabota-02Затова е много важно не да обяснявате с дълги и сложни изречения колко доказан професионалист сте, а да опишете накратко за Вашите успехи в сферата. Винаги давайте достоверна информация, защото всичко лесно може да се провери с един телефонен разговор. Освен това, постъпвайки във фирмата, ще трябва да докажете описаните от Вас способности и това няма как да се случи ако не ги притежавате.