Дания към мигрантите: Не идвайте тук!

Дания срещу мигрантите
0

Правителството в Дания забрани на мигрантите да влизат в страната, затвори границите си за тях

Дания е поредната държава, която отказа да приеме мигранти на своя територия. Датското правителство обяви вчера съобщение на арабски и английски език във вестниците в Ливан с неизказано, но непогрешима съобщение: Не идвайте в Дания.

Министерството на имиграцията, интеграцията и бежанците на Дания използва съобщенията като възможност, да възпре мигрантите, които са се насочили към тях. Те изброяват редица фактори, които правят страната нежелано дестинация за бежанците, включително и последните промени в законодателството. Новите поправки в законите за помощ на бежанците рязко намаляват социалните помощи за мигрантите и търсещите убежище с повече от 50 на сто.

По информация на британския „Индипендънт“ мярката се налага заради масовите групи мигранти, които се опитват да минат през датската граница и да влязат в кралството. Освен лишенията от социални помощи, сложната процедура за придобиване на убежище и други, в изявлението се посочва също така и че, за да получат право на постоянно пребиваване в Дания, всички мигранти трябва да научат датски език.

Новите мерки спечелиха критики в Европа, но датското правителство е категорично, че няма да направи корекции и отстъпки по въпроса. Съседите им от Швеция също обмислят подобни мерки, заради масовото нахлуване.
Дания въведе строга имиграционна политика, след като Либералната партия, която представлява политиката на десния център, формира правителство на малцинството.

Докато Германия и Швеция приеха голям брой бежанци през последните години, Дания намали броя на имигрантите, които може да приеме със закон, като единствената й цел беше да демотивира търсещите убежище, да потеглят към територията на страната й.

Дания срещу мигрантите
Дания срещу мигрантите

Унгария също се готви да приеме законови ограничения, които да не позволят на бежанците да искат убежище на нейна територия. По тази причина в Будапеща от няколко дни полицията задържа мигрантите, които се опитват да потеглят към Австрия и Германия и дори обмисля да ги върне обратно в Сърбия през, където са преминали.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.