Последният спомен за Васил Илиев е заличен

Двадесет години след смъртта на Васил Илиев, некрологът му стоеше в любимия му ресторант на Витоша. Преди няколко дни траурното обявление е било свалено от стената на култовото заведение. Досега ресторантът до Златните мостове се свързваше с името на покойния висаджия.

Явно новите собственици на "Мираж" са решили да скъсат със скандалния имидж и да изградят друга репутация на заведението си.

Нерон Вълка, както наричат брата на Главния, всеки ден посещавал любимото си заведение. След дълъг и натоварен ден това било любимото му място за отмора. Всекидневно той оставял по няколко стотачки в любимия си ресторант. Потънал в мисли, висаджията се наслаждавал на традиционни за българската кухня ястия, приготвени от опитните готвачи в ресторанта.

В спокойната атмосфера на "Мираж" той търсел не само уединение, но и много често се забавлявал там. Почти всяка вечер той прекарвал там в компанията на някой от актуалните за онова време изпълнители.

Братът на Васил Илиев често звънял на някой от любимците си, за да го покани в ресторанта. Изпълнителите, които най-често посещавали "Мираж", за да се погрижат за настроението му са Илиян Михов - Баровеца, Кали и разбира се любимката му Тони Дачева. Чести се случвало посред нощ да вдигне някой от любимците си, за да му пее на ушенце в любимия ресторант.

[caption id="attachment_456158" align="alignright" width="300"]Васил Илиев Новите собственици на "Мираж" свалиха некролога на Васил Илиев[/caption]

Парчето, което най-силно разчувствало покойния мафиот е вечният хит на Тони Дачева - "Бедни и богати".

Във фаталния 25 април през 1995 година, когато три куршума застигнаха висаджията, той пътувал към издигнатото от него в култ заведение. Същия ден мафиотът възнамерявал да отпразнува рождения ден на майка си.

Той се качвал към Витоша с лъскавия мерцедес, който платил на Фатик часове преди разстрела си. Висаджията броил 100 000 в германски марки, за да се сдобие с лъскавото возило, пише "Всеки ден".