Синоптиците от БАН направиха пареща прогноза за септември

0

Септември ще остане слънчев и топъл

Синоптиците от БАН направиха много пареща прогноза за септември.

Според тях, месецът ще е топъл, въпреки общоприетото схващане, че щом влезе буквата „р”, лятото си отива. Синоптиците посочват, че септември не само започва с топли и слънчеви дни, а и ще си отиде с такива. Това на практика потвърждава прогнозата, че лятото ще продължи до октомври.

При все, че първият ден от месеца стартира с летни горещини, от понеделник градусите ще започнат леко да падат. Първите валежи за този месец се очертават между 14 и 18 септември.не е изключено новата учебна година да тръгне по вода, тъй като на много места на 15 септември ще се изсипе дъжд.

Септември предоставя прекрасна възможност за плаж, така че тези, които са избрали да отдъхват през септември, няма да бъдат лишени от възможността да съберат тен. Заради морския бриз температурите по родното Черноморие няма да паднат под 30 градуса.

Септември ще остане слънчев и топъл
Септември ще остане слънчев и топъл

И друг път се е случвало септември да ни предложи летни горещини, така че едва ли може да бъде определено като нещо необичайно, коментират синоптиците.
Синоптикът Анастасия Кирилова припомни, че от астрономическа гледна точка, есента стартира на 23 септември.
Като цяло месецът се очертава доста динамичен по отношение на метеорологичната обстановка.

Не бързайте да прибирате летните дрехи, тъй като ще ви трябват и през този месец, при все, че температурите сутрин ще са по-ниски в сравнение с предходния месец, през деня ще е доста топло.
През второто десетдневие ще се редуват дъждовни дни със слънчеви такива като за щастие вторите ще преобладават.
В последните десет дни от месеца, времето ще е основно слънчево, а температурите ще са близки до обичайните, пише pik.bg.

Не пропускайте възможността да се насладите на всеки слънчев лъч, тъй като колкото и да не ни се иска, съвсем скоро зимата ще почука на вратите ни.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.