Доказаха, че Ислямска държава е проект на САЩ? (Снимката побърка нета)

Доказаха, че Ислямска държава е проект на САЩ? (Снимката побърка нета)
5 (100%) 1 vote

Снимка на Джон Маккейн с лидера на Ислямска държава подлуди мрежата

Любителите на конспирации от няколко дни буквално заливат мрежата с теории, коментари и дори доказателства, че Ислямска държава е проект на САЩ. На пръв поглед, тази безумна хипотеза се обяснява, не само с необходимостта на Америка да използва войната като бизнес и стимул за икономиката си, но и с една снимка, която предизвика истински пожар.

Спорната снимка обикаля интернет пространството и стана обект на ожесточени дискусии в социалните мрежи и форуми.
А главния въпрос на всички, е защо Джон Маккейн през 2013 година е позирал с лидера на Ислямска държава в Сирия?

Става въпрос за посещение на американския политик и директор на съвета по въоръжаването към Сената Джон Маккейн през 2013 година. Тогава той посети северната част на Сирия, където се срещна с предполагаеми противници и бунтовници срещу режима на сирийския президент Башар ал Асад.

На една от снимките, направени по време на посещението му, зад гърба на Джон Маккейн се вижда неизвестен мъж, в лицето на когото, политическите опоненти на Маккейн, както и любителите на конспирациите, разпознаха лидера на Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади.

Масло в огъня наля още и колегата на сенатор Маккейн, републиканецът Ранд Пол, който потвърди, че сенаторът наистина се е снимал с терористи. Той обаче побърза да замаже положението, като обясни, че политикът дори не е предполагал, че мъжете, с които се е срещал са терористи.

„Вярно е, че Маккейн се срещна с представители на Ислямска държава, но тогава не знаеше кои са те. Ако не говорите арабски трудно е да различите, кои са просто бунтовници срещу режима Асад, от тези, които са членове на ИДИЛ“, обяснява несвързано Пол.

Защо лидерът на Ислямска държава се среща със сенатор Джон Маккейн?

Защо лидерът на Ислямска държава се среща със сенатор Джон Маккейн?

И докато колегата на сенатора призна, че той се е срещал с Ал Багдади, но просто не е знаел с кого си има работа, самият Джон Маккейн даде повод за нови съмнения. Той категорично отрече да е имал вземане даване с терористите, по какъвто и да било повод.

IDIL r

И заяви, че никога не е комуникирал с членове на Ислямска държава, а мъжът, който се крие зад гърба му, напълно случайно приличал на Абу Бакр ал Багдади.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар