Цветан Василев притиснат в ъгъла

Въпреки опитите на Цветан Василев да спаси богатството си, обръчът около него се затяга все повече. Към настоящия момент запорът върху имуществото му възлиза на рекордните 600 милиона лева. Много скоро сумата ще набъбне до 1 милиард лева.

Пламен Димитров, който е председател на Комисията за незаконно придобито имущество, диша във врата на злополучния банкер. Опитите му да скрие участието си в редица фирми ще се провалят с гръм и трясък.

За сега рекорд при запора държат акциите на банкера във Виваком, които са на стойност над 110 милиона лева. Запорът над тях беше наложен в началото на юни месец заради подозренията, че Цветан Василев ще се опита да се измъкне чрез подставени лица.

Малко преди аферата да бъде разкрита мистериозно се появи белгийският инвеститор Пиер Луврие. Той стана собственик на пет от компаниите на банкера срещу сумата от едно евро.

След разкриването на мистериозната афера в момента обект на прицел са още десетки фирми, за които има съмнение, че Цветан Василев укрива собствеността си чрез подставени лица.

Както вече стана ясно, раздавайки необезпечени кредити, Цветан Василев е източил 4 милиарда лева. В момента той настоява да получи други 95 милиона лева от КТБ.

От списъка, който синдиците извадиха наяве с кредиторите на банката, стана ясно, че присъстват почти всички фирми от огромната империя на злополучния банкер, пише "Всеки ден".

[caption id="attachment_455980" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Стойността на запорираното имущество на Цветан Василев скоро ще достигне рекордните един милиард лева[/caption]

В него има общо 8000 лица (в това число физически и юридически), пряко свързани с банкера. Извършената справка в софийския съд сочи, че Цветан Василев е започнал да обжалва налагането на запора върху имуществото му.

От законова гледна точка, тъй като няма влязла в сила присъда, единственото което могат да направят съдия изпълнителите в момента,  е да извършат опис на запорираното имущество.

Провалилият се банкер продължава да се укрива в Сърбия и въпреки, че няколко пъти заяви, че ще се прибере в България, той няма смелост да го направи.