Ужасяващата истина за „Фалкон”-а на Бойко Борисов

Ужасяващата истина за „Фалкон”-а на Бойко Борисов
5 (100%) 1 vote

Правителственият самолет е купен от Иван Костов

Излезе наяве ужасяващата истина за правителствения самолет, който застраши за втори път сигурността и живота на министър-председателя Бойко Борисов.

Оказва се, че „Фалкон”-ът, с който лети Бойко Борисов е бил купен от премиера Иван Костов преди близо десетилетие и половина. Запознати разкриват, че тогава той настоявал да бъде купен именно този самолет, за който държавата е броила 42 милиона долара от и без това отънелия до скъсване бюджет.
Командира обаче не се посвенил и решил да се поглези с бутиковия летателен апарат.

Това, което не се коментира обаче е фактът, че самолетът, който е изключително луксозен, е крайно неудобен. В салона му могат да се поберат едва деветима пътници, което автоматично го превръща в крайно нефункционален, когато се налага да бъдат транспортирани делегации.

Правителственият самолет е купен от Иван Костов

Правителственият самолет е купен от Иван Костов

Другият самолет на въоръжение на „Авиоотряд 28”, е далеч по-удобен и безопасен, но е икономически неизгоден, тъй като е изключително голям – побира 140 пасажери на борда си. Този факт дава и отговор на въпроса защо Бойко Борисов продължава да рискува сигурността си и да лети с „Фалкон”-а.
Самолетът за втори път изправи екип и пасажери на нокти въпреки, че всяка година преминава през щателен преглед от инженери в оторизиран сервиз в Швейцария.

Транспортният министър Ивайло Московски не скри притесненията си от факта, че този инцидент се случва за трети път и то само в рамките на няколко месеца. При един от инцидентите обаче не е имало пътници на борда.
След първата такава случка, при която се наложи самолетът на Бойко Борисов да кръжи над София, бе изпратен в Базел (Швейцария), където бяха подменени редица сензори и датчици.

Ивайло Московски е категоричен, че проблемът не е механичен.
Той изрази надежда, че никога няма да се наложи самолетът да каца по корем и не скри притеснението си от честите прояви на този дефект. Министърът настоя звеното за разследване на подобни произшествия да даде разрешение „Фалкон”-ът да бъде върнат на производителя, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар